objednať časopis
všetky kategórie

Rezy Karolína, slonie slzy, kokosová roláda, opitý Izidor, nanukové rezy, domino kocky i sladké veľhory... Máte doma odložené recepty? Ak nie, nájdete ich všetky tu!

Rezy Karolína

pre celú rodinu, príprava 40 minút, pečenie 10 minút

Rezy Karolína, orechový zákusok
Rezy Karolína, orechový zákusok
Zdroj: Dobré jedlo

POTREBUJETE:

Na cesto:

  • 8 žĺtkov
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 4 lyžice hrubej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku

Na krém:

  • 250 m mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 200 g masla
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 150 g práškového cukru

Na polevu:

  • 300 g práškového cukru
  • 100 ml vody
  • 150 g masla
  • 3 lyžice kakaového prášku + na posypanie
Veľkonočný plnený veniec.
Čítajte viac
VEĽKONOČNÝ VENIEC S PLNKOU: Sviatočný koláč, ktorý upečiete aj vy!

POSTUP:

  1. Žĺtky a cukor vymiešajte ručným elektrickým šľahačom do penista. Pridajte kakao, premiešajte a po lyžiciach primiešajte múku s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 10 minút. 
  3. Krém: Z mlieka a vanilkového prášku uvarte hustý puding. Do horúceho vsypte mleté orechy a za občasného miešania nechajte vychladnúť. Medzitým dobre vymiešajte maslo s cukrom. Pridajte do vychladnutej pudingovo-orechovej masy a dobre premiešajte. Krém natrite na vychladnutý upečený plát, zarovnajte a dajte na pol hodiny stuhnúť.
  4. Poleva: Práškový cukor s vodou varte na niť asi 20 minút. Do hlbokého taniera nakrájajte maslo a nasypte kakao, vlejte uvarený hustý cukrový sirup. Keď je poleva rozpustená, za občasného miešania ju nechajte mierne vychladnúť, aby mala hustejšiu konzistenciu. Čo najrýchlejšie ju lejte na stuhnutý krém a zarovnajte špachtľou alebo nožom. Rezy nechajte stuhnúť cez noc v chladničke.

Na ďalšej strane nájdete recept na slonie slzy >>>

Kategórie