objednať časopis
všetky kategórie
Pomocníkov pri chorobách nájdete aj v domácej špajzi.

Shutterstock

Skoncujte s chorobami: Týchto 10 potravín máte určite doma a dokážu zázraky!

V období sychravej jesene sa častejšie objavujú choroby, ktoré nás poriadne potrápia. Skúste rady lekárov skombinovať s týmito domácimi zázrakmi. Určite ich ukrýva aj vaša špajza!

Ako tvrdí nemecká lekárka Franziska Rubinová, jedlo môže byť liekom a zdravé stravovanie hrá kľúčovú rolu pri problémoch s imunitou. Samozrejme, jedlo nikdy nenahradí návštevu lekára, no dokáže veľmi pomôcť pri bežných problémoch, o čom napísal aj portál časpreženy.sk. Tieto potraviny sú doslová zázrakom!

Kurkuma

Kurkuma má mnoho využitia, či v kuchyni, alebo v domácej lekárničke.
Kurkuma má mnoho využitia, či v kuchyni, alebo v domácej lekárničke.
Zdroj: Shutterstock

Má antibiotický účinok, znižuje cholesterol, podporuje trávenie a údajne znižuje riziko rakoviny. Proti bolesti kurkuma funguje podobne ako ibuprofén. Na liter nápoja z  kurkumy ošúpte dva pomaranče a prekrojte napoly. Citrón umyte, nastrúhajte trochu kôry a vytlačte šťavu. Nakrájajte 10 gramov čerstvej kurkumy, 15 gramov zázvoru a mrkvu na malé kúsky. Suroviny (okrem citrónovej kôry) rozmixujte na pyré s pol lyžičkou ľanového oleja a  200 ml vody, pridajte citrónovú kôru, jednu polievkovú lyžicu medu a ďalších 200 ml vody a znova premixujte. Podávajte s mätou a kockami ľadu.

Na bolesť hrdla môžete vyskúšať roztok, ktorý pripravíte zmiešaním 1 ČL prášku z kurkumy s 1 ČL soli v pohári teplej vody. Kurkuma môže pomôcť tiež pri slabej pamäti, stiumilácii pečene, psoriáze, artróze, ochorení dýchacích ciest, či pri zápaloch.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie