1. Horká čokoláda je dobrá pre zdravie

PRAVDA. Najmä v horkej čokoláde sú organické molekuly nazývané polyfenoly, ktoré majú viacero priaznivých účinkov na organizmus: antioxidačné, antidepresívne, protizápalové či protiúnavové vlastnosti., uvádza portál Zdravie.
Je ale lepšie konzumovať horkú čokoládu a aj tú, samozrejme, s mierou.
2. Z čokolády sa priberá

PRAVDA. Čokoláda je jednou z najkalorickejších potravín rovnako ako arašidy a dokonca viac ako husacia pečienka. Je bohatá na tuky a cukry. Všetko však závisí od toho, koľko jej zjete. Ak príliš veľa, potom je zrejmé, že priberiete. Všimnite si tiež, že medzi tmavou čokoládou a mliečnou čokoládou je len malý rozdiel v kalóriách. Rozdiel ale je, odkiaľ pochádzajú. Pri tmavej čokoláde sa nachádzajú v tukoch a pre pre mliečnu čokoládu v cukre.
3. Čokoláda spôsobuje migrénu

NEPRAVDA. Hoci čokoláda obsahuje tyramín a fenyletylamín, látky, ktoré môžu vyvolať migrénu, sú prítomné v príliš malom množstve na to, aby samy o sebe vyvolali záchvat migrény. Ak ale skombinujete aj iné potraviny obsahujúce tyramín ako víno, pivovarské kvasnice, hermelín, rokfort, brie alebo údené klobásy, potom budete mať väčšiu pravdepodobnosť migrény.