PUNČOVÉ REZY
Punčové rezy.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
15-20 KÚSKOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
Na 1 korpus:
- 3 vajcia
- 5 lyžíc vody
- 150 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- pol lyžičky vanilkového extraktu
- 300 g ríbezľového džemu
Na punčový sirup:
- 400 ml vody zmiešanej s malinovým sirupom
- šťava z 1 citróna a 1 pomaranča
- 50 ml rumu
Na malinovú polevu:
- 100 g práškového cukru
- 1-2 lyžice malinového sirupu
POSTUP:
- Upečte korpusy: Žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľahajte do peny. Postupne prilievajte vodu a prisypte múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľahajte sneh a zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty.
- Cesto rozotrite do formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť na 12 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Postup dvakrát zopakujte. Upečené korpusy nechajte vychladnúť.
- Na punčový sirup zmiešajte všetky suroviny. Ochutnajte ho a dochuťte, ak treba.
- Spodný korpus dajte do plechu, potrite ho polovicou ríbezľového džemu a prikryte druhým korpusom. Ten riadne polejte punčovým sirupom, aby ním celý nasiakol. Tretí korpus potrite zvyšným džemom a položte na druhý korpus. Korpusy k sebe popritláčajte, zakryte fóliou a zaťažte. Dajte do chladničky, najlepšie na noc.
- Pripravte polevu – iba zmiešajte cukor so sirupom. Potom ňou polejte odstáte punčové rezy. Rozkrájajte ich, kým poleva nestuhne. Inak by sa mohla lámať. Môžete podávať.
Viac inšpirácie na chutné zákusky nájdete TU!
Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla: