objednať časopis
všetky kategórie

Punčové rezy musia byť poriadne šťavnaté a presne také sa vám hravo podaria s receptom od našej cukrárky Veroniky Kollárovej.

PUNČOVÉ REZY

Punčové rezy.
Punčové rezy.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

15-20 KÚSKOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

Na 1 korpus:

  • 3 vajcia
  • 5 lyžíc vody
  • 150 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • pol lyžičky vanilkového extraktu
  • 300 g ríbezľového džemu

Na punčový sirup:

  • 400 ml vody zmiešanej s malinovým sirupom
  • šťava z 1 citróna a 1 pomaranča
  • 50 ml rumu

Na malinovú polevu:

  • 100 g práškového cukru
  • 1-2 lyžice malinového sirupu
Podcast Dobre jedlo pre Zdravie
Čítajte viac
NOVÝ PODCAST DOBRÉ JEDLO PRE ZDRAVIE: Čo jesť na večeru, aby sme nepribrali?

POSTUP:

  1. Upečte korpusy: Žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľahajte do peny. Postupne prilievajte vodu a prisypte múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľahajte sneh a zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty.
  2. Cesto rozotrite do formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť na 12 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Postup dvakrát zopakujte. Upečené korpusy nechajte vychladnúť.
  3. Na punčový sirup zmiešajte všetky suroviny. Ochutnajte ho a dochuťte, ak treba.
  4. Spodný korpus dajte do plechu, potrite ho polovicou ríbezľového džemu a prikryte druhým korpusom. Ten riadne polejte punčovým sirupom, aby ním celý nasiakol. Tretí korpus potrite zvyšným džemom a položte na druhý korpus. Korpusy k sebe popritláčajte, zakryte fóliou a zaťažte. Dajte do chladničky, najlepšie na noc.
  5. Pripravte polevu – iba zmiešajte cukor so sirupom. Potom ňou polejte odstáte punčové rezy. Rozkrájajte ich, kým poleva nestuhne. Inak by sa mohla lámať. Môžete podávať.

Viac inšpirácie na chutné zákusky nájdete TU!

Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla:

Sladké placky so zemiakového cesta.
Čítajte viac
SLADKÉ ZEMIAKOVÉ CESTO: Jednoducho pripravíte lievance, pirohy aj chlebík
Čokoládová torta.
Čítajte viac
Neodolateľná TORTA cukrárky Veroniky Bušovej je PLNÁ KÁVY a ČOKOLÁDY
BUCHTY S JABLKAMI
Čítajte viac
Recepty na SLADKÉ I SLANÉ drobné PEČIVO: Buchty, uzlíky, aj...
SLOVENSKÉ DOLKY
Čítajte viac
Slovenské DOLKY alebo americké PANCAKES? Máme RECEPT na obe
Laskonky
Čítajte viac
Oslavujete MDŽ? Pripravte MALÉ RETRO KOLÁČIKY ku káve!
Ak chcete mať korpusy
rovnaké, upečte ich v troch
formách a nemusíte ich
prerezávať.
Čítajte viac
Žiarivé KOLÁČE A TORTY upečiete ZO ZELENINY: Recepty s výbornou chuťou!
Nepečená torta s mandarínkami.
Čítajte viac
Najznámejšia NEPEČENÁ TORTA: S kopou smotany, piškót a mandarínok!
Tehotná Katka miluje piecť. Toto je jej obľúbený kiš.
Čítajte viac
Tehuľka Katka Jakeš nám dala RECEPT na geniálne PITÉ po jej babke: Nemá chybu!
Nepečený karamelový cheesecake
Čítajte viac
Karamelové nebesá! Recept na NEPEČENÝ CHEESECAKE je cukrársky orgazmus!
Sladká výzva - nugátový cheesecake.
Čítajte viac
Do MAKOVO-NUGÁTOVÉHO CHEESECAKEKU ste sa zaľúbili: Tu je recept i fotky, ktoré ste nám poslali
Štafetková torta
Čítajte viac
Porotkyňa Petra Tóthová inšpiruje: Upečte si ŠTAFETKOVÚ TORTU!
Fantastické briošky u vás doma zmiznú ako nič!
Čítajte viac
Úchvatné DOMÁCE BRIOŠKY: Upečte ich cez víkend podľa RECEPTU priamo z pekárne!