objednať časopis
všetky kategórie

Hriešne dobré a priam neodolateľné. Klasika aj v premiére vyskúšané nové objavy. Také sú naše parádne jarné koláče.

ČOKOLÁDOVO-JOGURTOVÝ KOLÁČ S POSÝPKOU

Čokoládovo-jogurtový koláč.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 13-15 MINÚT

Potrebujete:

  • 150 g hladkej múky
  • 60 g kakaa
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • pol lyžičky soli
  • 130 g krupicového cukru
  • 230 g hustého jogurtu
  • 3 vajcia L
  • 120 ml slnečnicového oleja
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • pomarančovú kôru z jedného pomaranča
  • 100 g nasekanej tmavej čokolády 

Na posýpku:

  • 1 lyžicu medu
  • 3 lyžice opražených lieskových orieškov
  • 30 g nasekanej tmavej čokolády 
  • jogurt na podávanie
Čokoládová torta.
Čítajte viac
Neodolateľná TORTA cukrárky Veroniky Bušovej je PLNÁ KÁVY a ČOKOLÁDY

POSTUP

  1. Rúru vyhrejte na 175 °C a dno formy (22 cm) vyložte papierom na pečenie.
  2. V mise zmiešajte múku, kakao, kypriaci prášok, soľ a cukor. V strede urobte jamku a priamo do nej dajte jogurt, vajíčka, olej, vanilku a nastrúhanú pomarančovú kôru. Premiešajte dohladka a nakoniec vsypte nasekanú čokoládu. Hmotu vylejte do pripravenej formy a dajte piecť na 35-40 minút. Pred vybratím z rúry urobte test špajdľou.
  3. Vychladnutý koláč vyberte z formy a dookola ho polejte medom. Do medu nasypte nasekané oriešky a čokoládu. Porcie podávajte poliate jogurtom.

Poznáte red velvet tortu? Teraz si ju vyskúšajte ako ROLÁDKY. Recept je TU >>>

Kategórie