ČOKOLÁDOVO-JOGURTOVÝ KOLÁČ S POSÝPKOU
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 13-15 MINÚT
Potrebujete:
- 150 g hladkej múky
- 60 g kakaa
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- pol lyžičky soli
- 130 g krupicového cukru
- 230 g hustého jogurtu
- 3 vajcia L
- 120 ml slnečnicového oleja
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- pomarančovú kôru z jedného pomaranča
- 100 g nasekanej tmavej čokolády
Na posýpku:
- 1 lyžicu medu
- 3 lyžice opražených lieskových orieškov
- 30 g nasekanej tmavej čokolády
- jogurt na podávanie
POSTUP
- Rúru vyhrejte na 175 °C a dno formy (22 cm) vyložte papierom na pečenie.
- V mise zmiešajte múku, kakao, kypriaci prášok, soľ a cukor. V strede urobte jamku a priamo do nej dajte jogurt, vajíčka, olej, vanilku a nastrúhanú pomarančovú kôru. Premiešajte dohladka a nakoniec vsypte nasekanú čokoládu. Hmotu vylejte do pripravenej formy a dajte piecť na 35-40 minút. Pred vybratím z rúry urobte test špajdľou.
- Vychladnutý koláč vyberte z formy a dookola ho polejte medom. Do medu nasypte nasekané oriešky a čokoládu. Porcie podávajte poliate jogurtom.
Poznáte red velvet tortu? Teraz si ju vyskúšajte ako ROLÁDKY. Recept je TU >>>