objednať časopis
všetky kategórie

Vyzývateľka Petra Tóthová, porotkyňa súťaže Pečie celé Slovensko, urobila tortu s netradičnou chuťou a tvarom podľa nového trendu top forward. Veď sa pozrite a prijmite jej výzvu na pečenie!

Petra vám vo videu prezradí aj tipy, aby sa vám podarila dokonalá torta:

Viac z Petrinej práce nájdete na jej Instagrame @petratothova_official

RÍBEZĽOVO-KÁVOVÁ TORTA

Sladká výzva - torta top forward.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

8-10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 120 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT, CHLADENIE CEZ NOC

Potrebujete:

Na korpus:

  • 5 vajec (rozdelených) + 3 bielky
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 ml horúcej vody
  • 30 ml roztopeného masla
  • 20 ml oleja190 g polohrubej múky
  • štvrť lyžičky soli

Na vanilkový krém:

  • 370 g mlieka
  • 20 g hladkej múky
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 3 žĺtky
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g zmäknutého masla 

Na ovocný krém:

  • 370 g zmesi mlieka a ovocného  pyré čierna ríbezľa alebo lesné ovocie (50 – 75 % nech tvorí pyré)
  • 20 g hladkej múky
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 3 žĺtky
  • 80 – 120 g krupicového cukru (podľa sladkosti pyré)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g zmäknutého masla

Na zálievku:

  • 3 lyžičky instantnej ká
  • 90 ml horúcej vody
  • 50 ml ovocného pyré (z čiernych ríbezlí alebo lesného ovocia)

Postup je na ďalšej strane >>>