Petra vám vo videu prezradí aj tipy, aby sa vám podarila dokonalá torta:
Viac z Petrinej práce nájdete na jej Instagrame @petratothova_official
RÍBEZĽOVO-KÁVOVÁ TORTA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
8-10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 120 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT, CHLADENIE CEZ NOC
Potrebujete:
Na korpus:
- 5 vajec (rozdelených) + 3 bielky
- 120 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 50 ml horúcej vody
- 30 ml roztopeného masla
- 20 ml oleja190 g polohrubej múky
- štvrť lyžičky soli
Na vanilkový krém:
- 370 g mlieka
- 20 g hladkej múky
- 25 g kukuričného škrobu
- 3 žĺtky
- 80 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g zmäknutého masla
Na ovocný krém:
- 370 g zmesi mlieka a ovocného pyré čierna ríbezľa alebo lesné ovocie (50 – 75 % nech tvorí pyré)
- 20 g hladkej múky
- 25 g kukuričného škrobu
- 3 žĺtky
- 80 – 120 g krupicového cukru (podľa sladkosti pyré)
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g zmäknutého masla
Na zálievku:
- 3 lyžičky instantnej ká
- 90 ml horúcej vody
- 50 ml ovocného pyré (z čiernych ríbezlí alebo lesného ovocia)
Postup je na ďalšej strane >>>