Reklama

REĎKOVKOVÉ MENU: Chrumkavé placky, omeleta, polievka aj steak!

Jarná frittata

Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

Reklama

Táto jarná zelenina sa okrem chrumkania v šaláte či na chlebíku, hodí do mnohých jedál. Zužitkujte ju aj v teplej kuchyni!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Reďkovkový šalát od pestovateľa zeleniny: Radovan má recept od babky!

    Reďkovkové placky s jogurtovým dipom

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

    Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ

    Reďkovkové placky s jogurtovým dipom.

    POTREBUJETE:

    • 400 g reďkoviek
    • 6 jarných cibuliek
    • 3 lyžice strúhanky
    • 2 lyžice škrobovej múčky
    • 250 g plnotučného bieleho jogurtu
    • 1 vajce
    • 4 vetvičky hladkolistej petržlenovej vňate
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej
    Anketa

    Skúsili ste pripraviť z reďkoviek placky?

    • Najradšej ich mám na chlebe či v šaláte33%
    • Teraz určite vyskúšam aj placky66%

    Hlasovanie bolo ukončené

    POSTUP:

    1. Reďkovky očistite, opláchnite a nastrúhajte nahrubo. Premiešajte s pol lyžičkou soli a nechajte 10 minút odležať. Potom z nich dôkladne vytlačte šťavu a dajte do misy spolu s jarnými cibuľkami nakrájanými na tenké kolieska, so strúhankou, škrobovou múčkou, 4 lyžicami jogurtu a s vajcom. Osoľte, okoreňte a premiešajte.
    2. Zo zmesi vyformujte asi 20 placiek. Opekajte na rozhorúčenom oleji z oboch strán asi 2-3 minúty. Zatiaľ opláchnite petržlenovú vňať, vytraste z nej vodu a listy nasekajte nadrobno. 200 g jogurtu dochuťte soľou aj korením a posypte petržlenovou vňaťou. Placky podávajte s jogurtovým dipom.

    Zemiaková frittata s reďkovkami

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

    POTREBUJETE:

    • 200 g reďkoviek
    • 12 malých zemiačikov
    • 1 červenú cibuľu
    • 200 g čerstvého špenátu
    • 6 vajec
    • 130 g čedaru
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olivový olej, maslo 
    • čerstvú bazalku na podávanie
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Lacný liek na všetko: Jedzte 5 REĎKOVIEK DENNE a bude vám lepšie! Teaser
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Reďkovky umyte, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 20 minút.
      2. Zemiaky uvarte v osolenej vode a nechajte vychladnúť. Potom ich nakrájajte a na masle opečte dozlatista.
      3. Cibuľu nakrájajte na kolieska. Vo väčšej mise prešľahajte vajcia, väčšiu časť nastrúhaného syra, osoľte a okoreňte. Jemne vmiešajte špenát, zemiaky, cibuľu a reďkovky.
      4. Panvicu vhodnú aj do rúry vymažte olejom a vlejte pripravenú zmes. V rúre rozpáľte gril a frittatu v nej pečte 5-10 minút, aby vajcia stuhli a pekne zozlatli. Podávajte ju posypanú bazalkou.  

      Pečené reďkovky so steakom a s rozmarínom

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

      POTREBUJETE:

      • 3 zväzky reďkoviek
      • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
      • 4 steaky (z roštenky)
      • olivový olej, maslo
      • soľ (maldonskú), mleté čierne korenie 
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Chutné RECEPTY z mrkvy si obľúbite: To sú ale nápady!

        POSTUP:

        1. Reďkovky dobre umyte, malé nechajte vcelku, väčšie kusy prerežte na polovicu. Pokvapkajte olejom a sprudka opečte na panvici alebo v rúre s rozpáleným grilom. Stačí 4 minúty, aby sa zvonka pekne opiekli, ale vnútri ostali chrumkavé. Potom vmiešajte nasekaný rozmarín a maslo.
        2. Steaky opečte na rozpálenom oleji. Ak ich chcete krvavé, opekajte najviac 2 minúty z každej strany, pre medium 3-4 minúty a well done verziu pečte 5 minút z oboch strán. Potom mäso osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút odpočívať. Podávajte s opečenými reďkovkami. 

        POLIEVKA TARATOR S REĎKOVKOU

        3 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, CHLADENIE

        POTREBUJETE:

        • 1 šalátovú uhorku
        • 750 g gréckeho jogurtu
        • 2-3 strúčiky cesnaku
        • soľ
        • 1 lyžicu nasekanej kôprovej vňate
        • voda
        • olivový olej
        • 2 väčšie červené reďkovky
        • nahrubo nasekané vlašské orechy alebo kešu
        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          NAJLEPŠIE CESTOVINY: Prelejte ich zeleninovou pečenou omáčkou!

          POSTUP:

          1. Uhorku umyte a nakrájajte na drobné kocky. Jogurt ochuťte olúpaným a prelisovaným cesnakom, soľou a primiešajte kôpor. Vlejte k uhorkám, pridajte trochu vody a premiešajte.
          2. Polievku nechajte v chlade odležať asi 1 hodinu. Potom ju nalejte do misiek, posypte orechmi, kolieskami reďkovky a čerstvo namletým korením. Pokvapkajte olivovým olejom a ozdobte čerstvým majoránom.

          Ponúkame viac chutných receptov z Dobrého jedla: