Talianske raňajky podľa Hamšíka: Bylinková frittata s paradajkami
8. 9. 2016, 8:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:12)

Reklama
Talianske raňajky podľa Hamšíka: Bylinková frittata s paradajkami
- Dĺžka prípravy (min): 10
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks vajcia
- 30 ml smotany na varenie
- 1 lyžica nastrúhaného parmezánu
- 1 ks za lyžicu nasekaných byliniek (bazalka, petržlen, koriander)
- trocha ks nasekanej čili papričky (nemusí byť)
- 1 ks väčšia paradajka alebo niekoľko cherry paradajok
- trocha ks masla a olivový olej na opečenie
- 1 ks soľ, čerstvo mleté farebné korenie
Postup
Krok 1
Vajcia jemne rozšľahajte, pridajte smotanu, parmezán, nasekané bylinky, korenie a štipku soli.
Krok 2
Stredne veľkú panvicu s nepriľnavým dnom dobre potrite maslom a pridajte trocha olivového oleja. Nechajte rozohriať a vlejte vaječnú zmes. Pridajte čili papričku bez zrniečok a na miernom ohni pečte asi 5 minút, kým vajcia trocha nestuhnú. Potom navrch poukladajte paradajku nakrájanú na kolieska a prikrytú frittatu ešte pár minút pečte pod pokrievkou. Pred podávaním ju môžete posypať parmezánom a čerstvou bazalkou.