Reklama

Talianske raňajky podľa Hamšíka: Bylinková frittata s paradajkami

Reklama

Talianske raňajky podľa Hamšíka: Bylinková frittata s paradajkami

  • Dĺžka prípravy (min): 10
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks vajcia
  • 30 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica nastrúhaného parmezánu
  • 1 ks za lyžicu nasekaných byliniek (bazalka, petržlen, koriander)
  • trocha ks nasekanej čili papričky (nemusí byť)
  • 1 ks väčšia paradajka alebo niekoľko cherry paradajok
  • trocha ks masla a olivový olej na opečenie
  • 1 ks soľ, čerstvo mleté farebné korenie

Postup

Krok 1

Vajcia jemne rozšľahajte, pridajte smotanu, parmezán, nasekané bylinky, korenie a štipku soli.

Krok 2

Stredne veľkú panvicu s nepriľnavým dnom dobre potrite maslom a pridajte trocha olivového oleja. Nechajte rozohriať a vlejte vaječnú zmes. Pridajte čili papričku bez zrniečok a na miernom ohni pečte asi 5 minút, kým vajcia trocha nestuhnú. Potom navrch poukladajte paradajku nakrájanú na kolieska a prikrytú frittatu ešte pár minút pečte pod pokrievkou. Pred podávaním ju môžete posypať parmezánom a čerstvou bazalkou.