Reklama

Poctivá VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA: Výborná aj na OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY!

Vajíčková nátierka.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Vajíčka sú najmä na jar akosi populárnejšie, tak ich určite máte doma aj viac ako spotrebujete do praženice a koláčov. Uvarte ich zopár natvrdo a vymiešajte tieto pochúťky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    HRÁŠKOVÁ NÁTIERKA: Do školy na desiatu i doma na olovrant

    Klasická vajíčková nátierka

    4 porcie, príprava 10 minút + varenie vajec

    Zdroj: Shutterstock

    Vajíčková nátierka.

    POTREBUJETE:

    • 4 vajcia natvrdo
    • 1 lyžička dijonskej horčice
    • štipka kurkumy
    • 50 g masla
    • 2 lyžice majonézy alebo tatarky
    • pol črievka topeného syra
    • 1 jarná cibuľka alebo šalotka
    • soľ, mleté čierne korenie
    Anketa

    Zvyknete domáce nátierky pripravovať často?

    • Áno, sú výborné na raňajky i na desiatu, ale aj ako chuťovky pre návštevu!86%
    • Nie, kto by sa s tým doma babral...13%

    Hlasovanie bolo ukončené

    POSTUP:

    1. Ošúpané vajíčka prekrojte na polovicu a vyberte žĺtky. Spolu s bielkami z 3 vajíčok , horčicou, kurkumou, maslom, majonézou a syrom rozmixujte. Ochuťte soľou a korením.
    2. K zmesi primiešajte nadrobno nakrájanú cibuľku (bielu časť) alebo šalotku a najemno nasekané zvyšné bielko. Premiešajte a natierajte na hrianku alebo chlieb. Posypte pažítkou, žeruchou alebo petržlenovou vňaťou.

    Náš tip: Pre ľahšiu verziu namiesto majonézy dajte do nátierky hustý biely jogurt.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najrýchlejšia nátierka: Z pár surovín pripravíte parádne pohostenie

      Vajíčková nátierka so sušenými paradajkami

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT + VARENIE VAJEC

      POTREBUJETE:

      • 4 uvarené vajcia
      • 2 lyžice smotanového syra
      • 1 lyžička francúzskej horčice
      • 1 lyžička sardelovej pasty
      • 6-7 kúskov sušených paradajok v oleji
      • 1 menšia biela cibuľa
      • soľ, mleté čierne korenie
      • lístky bazalky na ozdobu
      • klíčky šošovice na ozdobu
      • celozrnné žemle na podávanie

      POSTUP:

      1. Natvrdo uvarené vajcia olúpte a nakrájajte na kolieska. Vmiešajte smotanový syr, horčicu, sardelovú pastu, nakrájané paradajky v oleji a najemno nasekanú cibuľu. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
      2. Nátierku rozmixujte na jemnú pastu a preložte do pohára, ktorý môžete uzavrieť. Vajcovú nátierku bohato natrite na rozrezanú celozrnnú žemľu, ozdobte kúskami sušených paradajok, lístkami bazalky a klíčkami šošovice.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Nela Pocisková pripravila zdravú avokádovú nátierku.

        Avokádovo-vajíčková nátierka

        2 porcie, príprava 10 minút + varenie vajec

        POTREBUJETE:

        • 1 zrelé avokádo
        • 3 vajcia natvrdo
        • 2 lyžice bieleho gréckeho jogurtu
        • 1 mladá cibuľka alebo kúsok póru (biela časť)
        • soľ, mleté čierne korenie
        • kôpor na posypanie

        POSTUP:

        1. Avokádo ošúpte, vyberte kôstku a jednu polovicu rozmixujte s 2 uvarenými vajíčkami. Osoľte, okoreňte, pridajte jogurt a nasekanú bielu časť cibuľky alebo póru.
        2. Druhú polovicu avokáda a zvyšné vajce nakrájajte na kocky a zľahka vmiešajte do zmesi. Nátierku podávajte na chlebe alebo bagete posypanú nasekaným kôprom.
        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          ARABSKÁ NÁTIERKA: Na hrianke chutí úplne ako tatarák!

          Nátierka z koreňovej zeleniny a vajíčok

          4 porcie, príprava 10 minút, varenie 15 minút

          POTREBUJETE:

          • 2 veľké karotky
          • štvrť menšej buľvy zeleru
          • 1 petržlen
          • 1 cibuľu
          • 2 vajcia natvrdo
          • 1 lyžicu plnotučnej horčice
          • 2 lyžice hustej kyslej smotany)
          • pažítka
          • soľ, mleté čierne korenie
          • olej ";i:10;s:38:"celozrnné pečivo na podávanie 

          POSTUP:

          1. Koreňovú zeleninu očistite, umyte, osušte a nahrubo nastrúhajte. Očistenú cibuľu nakrájajte na jemno.
          2. V panvici na oleji poduste všetku zeleninu takmer do mäkka. Nechajte vychladnúť. Medzitým uvarte vajíčka natvrdo.
          3. Zeleninu a nadrobno nasekané vajcia dajte do misky, zmiešajte s horčicou a smotanou. Osoľte, okoreňte a posypte najemno nakrájanou pažítkou. Podávajte s celozrnným pečivom. 

          Podľa Dobrého jedla si pripravte aj tieto poctivé dobroty: