Tieto recepty máme od kolegyne Veroniky Weigertovej z českého magazínu Gurmet - a milujeme ich kompletne všetky! U nás doma sú časté... pridajte sa, bude vám chutiť.
Kuracie tacos
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

Kuracie tacos
Zdroj: FOTO MAREK BARTOŠ,
Potrebujete:
- 150-200 g kuracieho mäsa (uvereného, napríklad z nedeľnej polievky)
- 2 červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 180 g drvených rajčín
- sušené oregano
- 2-3 lyžice čili omáčky
- 60 ml kuracieho vývaru
- 4 tortily
- syr feta
- čerstvý koriander
- 1 limeta
- soľ, korenie
- olivový olej
POSTUP:
- Jednu nakrájanú cibuľu a oba strúčiky cesnaku orestujte na troche oleja. Pridajte rajčiny, oregano, čili omáčku a vývar. Varte asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.
- Potom do omáčky pridajte natrhané uvarené kuracie mäso a počkajte, kým sa prehreje.
- Tortily nasucho opečte, druhú červenú cibuľu nakrájajte na plátky. Na tortily naložte mäsovú zmes, cibuľu, nadrobený syr a nasekaný koriander. Zahnite do tvaru tacos a podávajte ozdobené limetou.
Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>