objednať časopis
všetky kategórie

Broskyne, cream cheese a filo cesto. To je dokonalá kombinácia na efektný a chutný cheesecake. Podľa nášho videoreceptu sa vám podarí krásny ako z cukrárne!

Broskyňový cheesecake

PORCIÍ: 10, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30-35 MINÚT

Potrebujete:

Na korpus:

  • 10 plátkov fillo cesta
  • 115 g masla
levanduľovo - marhuľové koláčiky
Čítajte viac
5x RECEPTY na koláčiky Z PIŠKÓTOVÉHO CESTA s ovocnými plodmi leta: Nadýchané a šťavnaté

Na náplň:

  • 340 g cream cheese
  • 100 g krupicového cukru
  • 80 g kyslej smotany
  • 100 g mascarpone
  • 80 g broskyňového pyré
  • 3 vajca
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • broskyne
  • mäta
Cheesecake vo filo ceste s broskyňami
Cheesecake vo filo ceste s broskyňami
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

POSTUP:

  1. Do misy dajte postupne všetky suroviny na náplň a dobre premiešajte.
  2. Maslo roztopte a pripravte si formu s priemerom 24 cm. Dno aj boky formy dobre potrite maslom. Do formy uložte prvý plát jemného cesta fillo a poriadne ho potrite maslom. Na tento plát uložte ďalší a znovu dobre potrite maslom. Postup opakujte pokiaľ neminiete všetky pláty cesta. Každý plát cesta dobre pritlačte ku dnu aj k bokom formy.
  3. Pretŕčajúce cesto na okraji, odstrihnite nožničkami. Náplň vylejte na pripravené fillo cesto a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte približne 30-35 minút, tak aby bola náplň po stranách pevná ale v strede sa ešte trochu chvela.
  4. Po upečení koláč vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Následne vložte na 2 hodiny do chladničky.
  5. Potom už stačí koláčik iba ozdobiť čerstvými alebo zaváranými broskyňami nakrájanými na plátky a pustiť sa do jedla.

Viac inšpirácie na svieže cheesecake od našej cukrárky Veroniky nájdete v galérii TU!

Čítajte viac z Dobrého jedla:

Šikovné tipy na organizáciu kuchyne.
Čítajte viac
Chýba vám miesto v KUCHYNI? TU je 8 tipov na nové nečakané úložné priestory
rigatoni koláč
Čítajte viac
Zahrajte sa na včeličky a spravte si z cestovín úľ: RIGATONI PIE stojí za to!
„Na jednom zo svojich terénnych výskumov som sa stretla so študentkou z Tekovskej Novej Vsi. Pozvala ma na ochutnávku nefalšovaného slivkového lekváru, vareného v starobylom medenom kotlíku pod šírym nebom. Kto by odolal? A nakoniec som ochutnala nielen krajec chleba so slivkovým lekvárom, ale aj tieto perky,“ hovorí Katka.
Čítajte viac
Najlepšie SLOVENSKÉ PERKY, TRHANCE aj PÁRANCE: Vzácne RECEPTY máme priamo od Katky Nádaskej!
Ríbezľový koláč s mrveničkou.
Čítajte viac
5 prázdninových koláčov s MRVENIČKOU: Tie NAJLEPŠIE budete piecť stále