Broskyňový cheesecake
PORCIÍ: 10, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30-35 MINÚT
Potrebujete:
Na korpus:
- 10 plátkov fillo cesta
- 115 g masla
Na náplň:
- 340 g cream cheese
- 100 g krupicového cukru
- 80 g kyslej smotany
- 100 g mascarpone
- 80 g broskyňového pyré
- 3 vajca
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- broskyne
- mäta
Cheesecake vo filo ceste s broskyňami
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
POSTUP:
- Do misy dajte postupne všetky suroviny na náplň a dobre premiešajte.
- Maslo roztopte a pripravte si formu s priemerom 24 cm. Dno aj boky formy dobre potrite maslom. Do formy uložte prvý plát jemného cesta fillo a poriadne ho potrite maslom. Na tento plát uložte ďalší a znovu dobre potrite maslom. Postup opakujte pokiaľ neminiete všetky pláty cesta. Každý plát cesta dobre pritlačte ku dnu aj k bokom formy.
- Pretŕčajúce cesto na okraji, odstrihnite nožničkami. Náplň vylejte na pripravené fillo cesto a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte približne 30-35 minút, tak aby bola náplň po stranách pevná ale v strede sa ešte trochu chvela.
- Po upečení koláč vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Následne vložte na 2 hodiny do chladničky.
- Potom už stačí koláčik iba ozdobiť čerstvými alebo zaváranými broskyňami nakrájanými na plátky a pustiť sa do jedla.
Viac inšpirácie na svieže cheesecake od našej cukrárky Veroniky nájdete v galérii TU!
Čítajte viac z Dobrého jedla: