Reklama

Rýchly RECEPT na prázdninové ŠÚĽANCE: Tomáš Buranovský nám venoval DOKONALÝ PO BABIČKE!

Tomáš Buranovský

Zdroj: Lukáš Kimlička

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Moja babka bývala hneď pri ihrisku, kde som trávil celé prázdniny od rána až do večera. Takže keď na obed zazvonili v kostole, nastal čas posilniť sa nejakou jej dobrotou,“ spomína s úsmevom známy spevák. Šúľance boli jeho topka... a my máme recept!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:17
Remaining Time 0:17
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Šťavnatý BROSKYŇOVÝ KOLÁČ: BLESKOVO hotový a MŇAMKOVÝ! Teaser
    Zdroj: NMH

    „Chvalabohu, vyrastal som na dedine pri Košiciach. Počas prázdnin som mal dve možnosti – buď som mohol pomáhať otcovi v záhrade, alebo ráno vstať, nenápadne vziať do rúk loptu a utekať na ihrisko! Samozrejme, bol som vždy oveľa vďačnejší za druhú možnosť – najmä keď ma na stole u babky čakali jej fantastické pirohy, kokošky, rezance s makom či tvarohom, parané buchty, aké som nejedol nikde inde na svete... no a jej šúľance sú jedna báseň.“

    Zdroj: Lukáš Kimlička

    Tomáš Buranovský s láskou spomína na prázdniny u babičky.

    Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:21
    Remaining Time 0:21
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepší MARHUĽOVÝ KOLÁČ: RÝCHLY RECEPT Diany Hágerovej Teaser
      Zdroj: NMH

      Šúľance s makom

      Zdroj: Laura Witteková

      Šúľance s makom podľa Tomášovej babičky.

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 6 MINÚT

      Potrebujete:

      • 500 g zemiakov uvarených v šupe
      • štipka soli
      • 1 vajce
      • 140 g hrubej múky 
      • mletý mak, práškový cukor a maslo na podávanie

      Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:16
      Remaining Time 0:16
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Šťavnaté MALINOVÉ košíčky s lahodným pudingovým krémom TEASER

        Zdroj: archív T.B.

        Tomáš (ten menší) so svojou milovanou babičkou, ktorá robila najlepšie šúľance na svete.

        POSTUP:

        1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a najemno nastrúhajte. Pridajte soľ, vajce, múku a vypracujte hladké cesto.
        2. Z cesta vytvarujte hrubší šúľok a nakrájajte ho na tenké plátky. V dlaniach z nich formujte šúľance a ukladajte  na utierku alebo trochu pomúčenú dosku. Potom ich dajte variť do mierne osolenej vriacej vody, kým nevyplávajú.
        3. Uvarené šúľance sceďte a ešte teplé posypte makom zmiešaným s cukrom a polejte rozpusteným maslom. Môžete podávať.

        Autor článku

        Katarína Brunovská

        redaktorka magazínu Dobré jedlo
        Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.