objednať časopis
všetky kategórie

Recept na tento parádny strúhaný koláčik s ríbezľami máme od známej farmárky Vierky Gábršovej, ktorá si pestovaním ovocia splnila sen. Pečie ho doma furt, lebo je fantastický - vrelo vám ho odporúčame!

Pri zbere dajú trošičku zabrať, ale vracajú nás do detstva, vypĺňajú spoločný čas s rodinou, nabádajú k novým aj zdedeným receptom. Nad čím premýšľate, keď šťavnaté, sexi kyselkavé ríbezle zobkáte priamo z kríkov?

Ja často nad tým, ako moja túžba a húževnatosť dokázala strhnúť správnych ľudí. Spolu sme dokázali vypestovať certifikované zdravé plody v biokvalite, ktoré chutia presne tak, ako som si vysnívala,“ usmieva sa farmárka Vierka, ktorá v rodnom Pukanci obnovila 30 rokov zabudnutú tradíciu. Na ôsmich hektároch práve zberá nesmierne zdravé čierne ríbezle. Jej overený recept na strúhaný koláč s ríbezľami si musíte upiecť... je MŇAM!

Strúhaný koláč s ríbezľami

Ríbezľový koláč pestovateľky Vierky z farmy Farmárkin sen budete doma milovať.
Ríbezľový koláč pestovateľky Vierky z farmy Farmárkin sen budete doma milovať.
Zdroj: Archív V.G.

15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 300 g špaldovej hladkej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 200 g masla
  • 1 žĺtok

Na plnku:

  • 2 vajcia + 1 bielok
  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 70 gtrstinového cukru
  • 1 lyžica zemiakového škrobu (kukuričného)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 500 g čiernych ríbezlí na posypanie

Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>