Pri zbere dajú trošičku zabrať, ale vracajú nás do detstva, vypĺňajú spoločný čas s rodinou, nabádajú k novým aj zdedeným receptom. Nad čím premýšľate, keď šťavnaté, sexi kyselkavé ríbezle zobkáte priamo z kríkov?
„Ja často nad tým, ako moja túžba a húževnatosť dokázala strhnúť správnych ľudí. Spolu sme dokázali vypestovať certifikované zdravé plody v biokvalite, ktoré chutia presne tak, ako som si vysnívala,“ usmieva sa farmárka Vierka, ktorá v rodnom Pukanci obnovila 30 rokov zabudnutú tradíciu. Na ôsmich hektároch práve zberá nesmierne zdravé čierne ríbezle. Jej overený recept na strúhaný koláč s ríbezľami si musíte upiecť... je MŇAM!
Strúhaný koláč s ríbezľami
15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 300 g špaldovej hladkej múky
- 60 g práškového cukru
- 3 lyžice kakaa
- 1 balíček kypriaceho prášku
- štipka soli
- 200 g masla
- 1 žĺtok
Na plnku:
- 2 vajcia + 1 bielok
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 70 gtrstinového cukru
- 1 lyžica zemiakového škrobu (kukuričného)
- 1 balíček vanilkového cukru
- 500 g čiernych ríbezlí na posypanie
Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>