objednať časopis
všetky kategórie

Scénu z komédie, bez ktorej by letné prázdniny hádam ani nemali tú správnu chuť, musíte poznať naspamäť!

Večne utáraný Vašek sa s tatom horolezcom a „novým“ dedom „zakecá“ pri varení večere natoľko, že tanier plný krásnych a voňavých buchiet nechtiac „vylepší“ postrúhanou uhorkou. Ešteže ich mama Anna pečie naozaj rada – a to aj na dedine, kde ju nečakala vysnívaná super dovolenka, ale poriadne „vzrúšo“…

„Co dělá? Kam strouhá tu okurku?,“ pýta sa prekvapená, no nie šokovaná mama Anna (svojho Vaška predsa dobre pozná) v kultovom filme Ako dostať otecka do polepšovne. A chudákovi dedovi, ktorý spoznal vnuka len nedávno, už neostáva nič iné iba skonštatovať: „Mne do buchet.“

Pečené tvarohové buchty ako z filmu

Najlepšie buchty!
Najlepšie buchty!
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ

32 KUSOV PRÍPRAVA 60 MINÚT PEČENIE 35 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • 120 g masla
  • 30 g droždia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
  • štipka soli

Na plnku:

  • 250 g tvarohu
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica rumu
  • 2 lyžice hrozienok
  • 2 vajcia
Fertucha - rodinná pekáreň, ktorá pečie vysoko kvalitné domáce koláče z poctivých lokálnych surovín. Pekárky so svojimi ratolesťami prezradili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich overených receptov.
Čítajte viac
Nebeská PIŠKÓTOVÁ TORTA s malinami PRE DETI: RECEPT máme zo známej pekárne Fertucha!

POSTUP:

  1. Múku vsypte do misy, urobte v nej jamku a do nej rodrobte droždie. Posypte cukrom a zalejte teplým mliekom. Nechajte vykysnúť kvások.
  2. Potom do misy pridajte vanilkový cukor, citrónovú kôru, žĺtky a rozpustené maslo. Vypracujte mäkké cesto a odložte asi na 30 minút kysnúť pod utierkou.
  3. Vykysnuté cesto rozdeľte na 4 diely a každé z nich ešte na 8. Dieliky naplňte tvarohom a vytvarujte z nich buchty. Plnku si pripravíte jednoducho: Tvaroh vymiešajte so žĺtkom a cukrom. Ochuťte ho rumom, pridajte hrozienka a nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
  4. Buchty ukladajte na vymastený plech tesne vedľa seba a potrite ich rozpusteným maslom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút. Dobrú chuť!

Mňamkové tipy na dobroty z kysnutého cesta, ktoré deti milujú, sú aj v našej GALÉRII: Kliknite SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Kategórie