Pozvanie od leňošky? Povedzte áno!Foodblogerka Veronika Čopíkovávarí aj pečie fantasticky. Čo na tom, že najradšej bez väčšej námahy? A aha, tento jej ZDRAVÝ karfiol je dokonalý!
Zapekaný karfiol s paradajkovou salsou
Zapekaný karfiol s paradajkovou salsou
Zdroj: Veronika Čopíková
2 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 1 karfiol
- soľ
- olivový olej (extra panenský)
Na dip:
- 75 g kyslej smotany
- 75 g majonézy
- med
- hrubozrnná horčica
- za hrsť čerstvého kôpru
Na paradajkovú salsu:
- 10 cherry paradajok
- pol červenej cibule
- kôpor
POSTUP:
- Karfiol rozoberte na menšie ružičky. Dobre ich umyte, nechajte odkvapkať a rozložte na plech alebo zapekaciu misku. Pokvapkajte olivovým olejom, jemne osoľte a premiešajte. Karfiol pečte v rúre vyhriatej na 200 °C 35 až 45 minút, kým nebude mäkký.
- Zatiaľ pripravte dip: Do menšej misky dajte kyslú smotanu, majonézu, med a horčicu podľa chuti. Dobre premiešajte a nakoniec vmiešajte nakrájaný kôpor.
- Ak máte kvalitné cherry paradajky, urobte ku karfiolu aj túto salsu: Paradajky nakrájajte na kocky. Pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno a za hrsť kapár premytých vodou, aby neboli také slané. Vmiešajte nasekaný kôpor a môžete podávať k teplému karfiolu s dipom. Dobrú chuť!