objednať časopis
všetky kategórie

Lenivú kuchárku a jej rýchle a pritom extra chutné RECEPTY jednoducho milujeme. Aj Veronikin pečený karfiol nemá chybu - nemusíte ho obaľovať, pečie sa v plechu... a zvonku krásne chrumká, vnútri je žasne mäkučký. Určite si ho doma UROBTE.

Pozvanie od leňošky? Povedzte áno!Foodblogerka Veronika Čopíkovávarí aj pečie fantasticky. Čo na tom, že najradšej bez väčšej námahy? A aha, tento jej ZDRAVÝ karfiol je dokonalý!

Zapekaný karfiol s paradajkovou salsou

Zapekaný karfiol s paradajkovou salsou
Zapekaný karfiol s paradajkovou salsou
Zdroj: Veronika Čopíková

2 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 karfiol
  • soľ
  • olivový olej (extra panenský)

Na dip:

  • 75 g kyslej smotany
  • 75 g majonézy
  • med
  • hrubozrnná horčica
  • za hrsť čerstvého kôpru

Na paradajkovú salsu:

  • 10 cherry paradajok
  • pol červenej cibule
  • kôpor 
Maková bábovka s citrónovou kôrou
Čítajte viac
Túto MAKOVÚ BÁBOVKU PRE ŠŤASTIE pečieme furt: Je od Lenivej kuchárky a PARÁDNA!

POSTUP:

  1. Karfiol rozoberte na menšie ružičky. Dobre ich umyte, nechajte odkvapkať a rozložte na plech alebo zapekaciu misku. Pokvapkajte olivovým olejom, jemne osoľte a premiešajte. Karfiol pečte v rúre vyhriatej na 200 °C 35 až 45 minút, kým nebude mäkký. 
  2. Zatiaľ pripravte dip: Do menšej misky dajte kyslú smotanu, majonézu, med a horčicu podľa chuti. Dobre premiešajte a nakoniec vmiešajte nakrájaný kôpor.
  3. Ak máte kvalitné cherry paradajky, urobte ku karfiolu aj túto salsu: Paradajky nakrájajte na kocky. Pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno a za hrsť kapár premytých vodou, aby neboli také slané. Vmiešajte nasekaný kôpor a môžete podávať k teplému karfiolu s dipom. Dobrú chuť!

Tipy na ďalšie dobroty LENIVEJ KUCHÁRKY sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Kategórie