SLIVKOVÉ PUSINKY
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
100 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 3 bielky (asi 100-110 g)
- 210 g práškového cukru
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- 100 g zomletých sušených sliviek (najlepšie na mäsovom mlynčeku)
- 50 g hladkej múky
- 100 g mletých lieskových orieškov
- pol čajovej lyžičky mletej škorice
POSTUP
- Vychladené bielky vyšľahajte do jemnej peny. Za postupného pridávania preosiateho cukru a citrónovej šťavy vyšľahajte na hustý, lesklý sneh.
- Rúru vyhrejte na 140 °C. K zomletým slivkám pridajte múku a tri-štyri lyžice bielkovej hmoty. Opatrne premiešajte. Do zvyšnej bielkovej hmoty zľahka vmiešajte pripravenú slivkovú masu a mleté oriešky.
- Pripravenou masou naplňte cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte pusinky s priemerom asi 3 cm, ozdobte lieskovcom a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 15 minút.
V Dobrom jedle vždy nájdete inšpiráciu na pečenie. Aj tú vianočnú. Pozrite si v galérii TU!
Všetko okolo sviatočného PEČENIA nájdete v Dobrom jedle: