Reklama

KRUPICOVÁ KAŠA neštandardne. Toto by ste do nej nepridali, ale NOVÉ INGREDIENCIE sú bomba!

Krupicová kaša nemusí byť len pre deti.

Zdroj: Dobré jedlo/Dano Veselský

Reklama

Krupicová kaša nemusí byť len s kakaom a maslom. A verziu s aromatickým alkoholom máme pre dospelých.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:19
Remaining Time 0:19
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    10 NAJ malých vianočných koláčikov z Dobrého jedla

    TRI VERZIE KRUPICOVEJ KAŠE

    Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

    Pomarančovo-krupicová kaša s vanilkou.

    Klasickú krupicovú kašu, ako ju poznáme z detstva, môžete servírovať aj inak ako na tanieri s maslom a posypanú kakaom či škoricou. Na portáli Čas pre ženy vyskúšali tieto tri tipy servírovania. Stačí, aby ste uvarili za hrniec kaše, pridať spomínané ingrediencie a na stole máte rázom nový delikátny dezert:

    1. Ako vrstvený dezert: Naneste striedavo s ovocím a kukuričnými vločkami do vysokého pohára.

    2. Ako chrumkavé kosoštvorce: Ešte horúcu kašu zmiešajte s rozšľahaným vajcom, naneste na plech a po vychladnutí nakrájajte na kosoštvorce. Opečte na masle nachrumkavo a podávajte s kompótom.

    3. Ako nákyp: Dochuťte škoricou, zamiešajte žĺtky a vyšľahané bielky a spolu s ovocím zapečte.

    Krupicová kaša pre dospelých

    V mlieku (alebo kombinácii mlieka so smotanou) povarte mandľový alebo pomarančový likér a rum. S takto ochuteným mliekom potom uvarte krupicu, ako to robíte tradične. Ale ešte nemáte hotovo. Kašu dajte do zapekacích misiek, povrch posypte nastrúhanou čokoládou a opečte flambovacou pištoľou alebo zapečte v rúre pod grilom.

    Vyskúšajte viac dobrôt z Dobrého jedla: