KRUPICOVÁ KAŠA neštandardne. Toto by ste do nej nepridali, ale NOVÉ INGREDIENCIE sú bomba!
28. 11. 2022, 6:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: Dobré jedlo/Dano Veselský
Krupicová kaša nemusí byť len s kakaom a maslom. A verziu s aromatickým alkoholom máme pre dospelých.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

TRI VERZIE KRUPICOVEJ KAŠE
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Pomarančovo-krupicová kaša s vanilkou.
Klasickú krupicovú kašu, ako ju poznáme z detstva, môžete servírovať aj inak ako na tanieri s maslom a posypanú kakaom či škoricou. Na portáli Čas pre ženy vyskúšali tieto tri tipy servírovania. Stačí, aby ste uvarili za hrniec kaše, pridať spomínané ingrediencie a na stole máte rázom nový delikátny dezert:
1. Ako vrstvený dezert: Naneste striedavo s ovocím a kukuričnými vločkami do vysokého pohára.
2. Ako chrumkavé kosoštvorce: Ešte horúcu kašu zmiešajte s rozšľahaným vajcom, naneste na plech a po vychladnutí nakrájajte na kosoštvorce. Opečte na masle nachrumkavo a podávajte s kompótom.
3. Ako nákyp: Dochuťte škoricou, zamiešajte žĺtky a vyšľahané bielky a spolu s ovocím zapečte.
Krupicová kaša pre dospelých
V mlieku (alebo kombinácii mlieka so smotanou) povarte mandľový alebo pomarančový likér a rum. S takto ochuteným mliekom potom uvarte krupicu, ako to robíte tradične. Ale ešte nemáte hotovo. Kašu dajte do zapekacích misiek, povrch posypte nastrúhanou čokoládou a opečte flambovacou pištoľou alebo zapečte v rúre pod grilom.
Vyskúšajte viac dobrôt z Dobrého jedla: