SLIVKOVÉ MAKRÓNKY
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
100 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 3 bielky (asi 100-110 g)
- 210 g práškového cukru
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- 100 g zomletých sušených sliviek (najlepšie na mäsovom mlynčeku)
- 100 g mletých lieskových orieškov
- pol čajovej lyžičky mletej škorice
POSTUP:
- Vychladené bielky vyšľahajte do peny. Za postupného pridávania preosiateho cukru a citrónovej šťavy vyšľahajte hustú bielkovú hmotu.
- Rúru vyhrejte na 140 °C. K zomletým slivkám pridajte múku a tri-štyri lyžice bielkovej hmoty. Opatrne premiešajte. Do zvyšnej bielkovej hmoty zľahka vmiešame pripravené slivkovú masu a mleté oriešky.
- Pripravenou masou naplňte cukrárske vrecko s hladkou trubičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte makronky s priemerom asi 3 cm. Vo vyhriatej rúre pečte asi 15 minút.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>