objednať časopis
všetky kategórie

Natrénujte si koláčiky zo sušeného ovocia a medu ešte pred sviatkami. Určite zmiznú z podnosu raz dva.

SLIVKOVÉ MAKRÓNKY

Slivkové macronky.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

100 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 3 bielky (asi 100-110 g)
  • 210 g práškového cukru
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 100 g zomletých sušených sliviek (najlepšie na mäsovom mlynčeku)
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • pol čajovej lyžičky mletej škorice
Dobré jedlo / Popradská
Čítajte viac
Voňavá dobrota! ORIEŠKOVO - KÁVOVÝ CHLEBÍČEK vás dostane do vianočnej nálady!

POSTUP:

  1. Vychladené bielky vyšľahajte do peny. Za postupného pridávania preosiateho cukru a citrónovej šťavy vyšľahajte hustú bielkovú hmotu.
  2. Rúru vyhrejte na 140 °C. K zomletým slivkám pridajte múku a tri-štyri lyžice bielkovej hmoty. Opatrne premiešajte. Do zvyšnej bielkovej hmoty zľahka vmiešame pripravené slivkovú masu a mleté oriešky.
  3. Pripravenou masou naplňte cukrárske vrecko s hladkou trubičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte makronky s priemerom asi 3 cm. Vo vyhriatej rúre pečte asi 15 minút. 

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>