Reklama

Do mikulášskeho balíčka ugúľajte DOMÁCE RAFAELO: Do Vianoc ho urobíte aj dvakrát!

rafaelo

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Vynaliezavé hlavičky ho robia už roky. A či ho ugúľate do mikulášskych balíčkov, alebo si doma spravíte s deťmi sladkú manufaktúru na ich výrobu, kokosové guľky budú vďačnou maškrtou, po ktorej sa len tak zapráši.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    10 najkrajších vianočných koláčikov z Dobrého jedla

    DOMÁCE KOKOSOVÉ GUĽKY RAFAELLO

    40 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g kokosovej smotany (tuhá časť z plechovky s vychladeným kokosovým mliekom)
    • 130 g sušeného kokosu
    • 30 – 60 g medu alebo javorového sirupu
    • štipku vanilky
    • nelúpané mandle
    • sušený kokos na obaľovanie

    POSTUP

    1. Kokosovú smotanu, sušený kokos, med alebo javorový sirup a vanilku dajte do nádoby mixéra.

    2. Všetko spolu riadne vymixujte, niekoľkokrát pritom stierkou zotrite hmotu z krajov nádoby. Kokosovú zmes preložte do misky a nechajte aspoň 20 minút odstáť.

    3. Do kúska kokosovej zmesi zabaľte nelúpanú mandľu a vytvarujte úhľadnú guľku. Postup opakujte, kým sa zmes neminie.

    4. Guľky obaľte v sušenom kokose a odložte do chladu stuhnúť.

    V Dobrom jedle nájdete najlepšie recepty na sviatočné pečenie i obyčajný deň: