objednať časopis
všetky kategórie

Už nemusíte rozmýšľať, čo cez víkend uvariť, vymysleli sme to za vás! Tieto tradičné jedlá sú hotové raz-dva a ešte rýchlejšie zmiznú z tanierov!

DŽATKY

DŽATKY
DŽATKY
Zdroj: FOOD STYLING BLANKA NEMČEKOVÁ FOTO LÝDIA CZAKÓ

4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT, ODLEŽANIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 kg zemiakov
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • soľ

NA DOCHUTENIE:

  • prerastená slanina
  • cibuľa
  • bryndza
Kiš so šunkou, s figami a kozím syrom
Čítajte viac
Figové RECEPTY: Figy na SLADKO i na SLANO chutia božsky

Postup:

  1. Zemiaky očistite a nakrájate na kocky. V osolenej vode ich uvarte do mäkka, môžete ich aj mierne rozvariť.
  2. Vodu zlejte, ale asi tretinu si nechajte. Do horúcich zemiakov preosejte hladkú aj polohrubú múku. Hrniec odložte na 15 minút pod perinu.
  3. Zemiaky s múkou popučte pučidlom, prilejte zvyšnú vodu, ak treba, prisypte ešte múku. Z cesta robte guľky vo veľkosti vlašských orechov. Pridajte vyškvarenú slaninu, zalejte tukom a môžete pridať aj bryndzu.

RECEPTY POKRAČUJÚ NA ĎALŠEJ STRANE >>>