DŽATKY
DŽATKY
Zdroj: FOOD STYLING BLANKA NEMČEKOVÁ FOTO LÝDIA CZAKÓ
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT, ODLEŽANIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 1 kg zemiakov
- 100 g hladkej múky
- 100 g polohrubej múky
- soľ
NA DOCHUTENIE:
- prerastená slanina
- cibuľa
- bryndza
Postup:
- Zemiaky očistite a nakrájate na kocky. V osolenej vode ich uvarte do mäkka, môžete ich aj mierne rozvariť.
- Vodu zlejte, ale asi tretinu si nechajte. Do horúcich zemiakov preosejte hladkú aj polohrubú múku. Hrniec odložte na 15 minút pod perinu.
- Zemiaky s múkou popučte pučidlom, prilejte zvyšnú vodu, ak treba, prisypte ešte múku. Z cesta robte guľky vo veľkosti vlašských orechov. Pridajte vyškvarenú slaninu, zalejte tukom a môžete pridať aj bryndzu.
RECEPTY POKRAČUJÚ NA ĎALŠEJ STRANE >>>