objednať časopis
všetky kategórie

Nepotrebujeme honosné torty, ani zákusky plné krému. Vydržali by sme iba na týchto koláčoch. Verte, neverte, chutia presne tak, ako vyzerajú. Famózne.

Točený slivkový koláč s mandľami

Točený slivkový koláč.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

3 KUSY PRÍPRAVA 35 MINÚT + KYSNUTIE PEČENIE 40-60 MINÚT
 Potrebujete:

Na cesto:

  • 150 ml mlieka
  • 60 g krupicového cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 400 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 100 g roztopeného masla (+ na potretie)
  • 1 vajce + 1 žĺtok 

Na plnku:

  • 75 g masla
  • 75 g krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • pol lyžičky mandľového extraktu
  • štipku mletej vanilky
  • 50 g mletých mandlí
  • 50 g hladkej múky 

Ešte potrebujete:

  • 10-12 sliviek nakrájaných na polovičky
  • 3 lyžice masla na potretie
  • za hrsť mandľových lupienkov na posypanie