Točený slivkový koláč s mandľami
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
3 KUSY PRÍPRAVA 35 MINÚT + KYSNUTIE PEČENIE 40-60 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 150 ml mlieka
- 60 g krupicového cukru
- 20 g čerstvého droždia
- 400 g hladkej múky
- štipku soli
- 100 g roztopeného masla (+ na potretie)
- 1 vajce + 1 žĺtok
Na plnku:
- 75 g masla
- 75 g krupicového cukru
- 2 vajcia
- pol lyžičky mandľového extraktu
- štipku mletej vanilky
- 50 g mletých mandlí
- 50 g hladkej múky
Ešte potrebujete:
- 10-12 sliviek nakrájaných na polovičky
- 3 lyžice masla na potretie
- za hrsť mandľových lupienkov na posypanie