objednať časopis
všetky kategórie

Skúsili ste ju na dovolenke v Grécku? Prečo si tie kulinárske zážitky znova nepripomenúť? Máme pre vás naozaj vynikajúci foto recept od nášho kuchára Ľuboša.

Grécka musaka

4 osoby, príprava 45 minút, pečenie 1 hodina

POTREBUJETE:

  • 2 stredne veľké cibule (nadrobno nakrájané)
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)2 lyžice cukru
  • pol lyžičky mletej škorice (alebo kúsok celej)
  • 1 lyžica paradajkového koncentrátu (môže byť aj domáci kečup)
  • 750 g mletého hovädzieho mäsa (krk, nožina)
  • 250 g mletého jahňacieho (alebo tučnejšieho bravčového mäsa)
  • 3-4 baklažány
  • 400 g hustej paradajkovej šťavy
  • soľ, bobkový list
  • olivový olej

Na bešamel:

  • 100 g masla100 g hladkej múky
  • 750 g plnotučného mlieka (teplého)
  • 2 žĺtky
  • 100 g tvrdého alebo polotvrdého syra (nastrúhaného)
  • štipka mletého muškátového orecha
  • soľ

Toto zapečené jedlo chutí aj na druhý deň, preto pokojne urobte dve dávky.

Postup prípravy musaky aj ďalšie grécke špeciality nájdete VO FOTOGALÉRII. Kliknite SEM!

Na ďalšej strane nájdete dobré tipy pri príprave musaky >>>