Grécka musaka
4 osoby, príprava 45 minút, pečenie 1 hodina
POTREBUJETE:
- 2 stredne veľké cibule (nadrobno nakrájané)
- 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)2 lyžice cukru
- pol lyžičky mletej škorice (alebo kúsok celej)
- 1 lyžica paradajkového koncentrátu (môže byť aj domáci kečup)
- 750 g mletého hovädzieho mäsa (krk, nožina)
- 250 g mletého jahňacieho (alebo tučnejšieho bravčového mäsa)
- 3-4 baklažány
- 400 g hustej paradajkovej šťavy
- soľ, bobkový list
- olivový olej
Na bešamel:
- 100 g masla100 g hladkej múky
- 750 g plnotučného mlieka (teplého)
- 2 žĺtky
- 100 g tvrdého alebo polotvrdého syra (nastrúhaného)
- štipka mletého muškátového orecha
- soľ
Toto zapečené jedlo chutí aj na druhý deň, preto pokojne urobte dve dávky.
Postup prípravy musaky aj ďalšie grécke špeciality nájdete VO FOTOGALÉRII. Kliknite SEM!
Na ďalšej strane nájdete dobré tipy pri príprave musaky >>>