Logo
Reklama

Namáčať či nenamáčať strukoviny? Rozhodnite sa podľa...

Ak ste na ne zanevreli, pretože z nich nafukuje, mali by ste strukoviny omilostiť. Vo vašom menu by nemala chýbať šošovica - klasická a tiež jemnejšia červená. Polievky si obohatíte s rôznymi druhmi fazule, hrachu, cíceru alebo sóje. Strukoviny sú bohaté na bielkoviny, vlákninu, vitamíny, ale aj nasýtené mastné kyseliny. Zabudnite na tradičné ťažké strukovinové polievky so zápražkou, údeninou a múkou a skúste to inak. Ich stráviteľnosť zvýšite, ak ich dostatočne dopredu namočíte, varíte s bobkov

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Reklama

Strukoviny sú neoddeliteľnou súčasťou našej kuchyne, ponúkajú vysoký obsah bielkovín, vlákniny a esenciálnych živín. Aj napriek ich obľúbenosti a výživovým výhodám sa však dlhodobo vedú debaty na tému ich prípravy, najmä pokiaľ ide o namáčanie.

Diskusia

(0)

Výber pre vás