Reklama

CÍCER je skvelá strukovina, ale ktorý je NAJ? Náš TEST vám poradí

Cícerová polievka so štipancami.

Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina

Reklama

Strukovina s orechovou chuťou sa ľahko kombinuje s mnohými ďalšími surovinami. Má vysoký obsah bielkovín, a preto je vynikajúcou náhradou mäsa vo vegetariánskej a vegánskej kuchyni.

dm Bio Kirchererbsen

350 g/hmotnosť pevného obsahu 220 g/1,65 €
Vyrobené: v Holandsku
Zloženie: cícer 82,9 %, voda, soľ
Celkový dojem: Žlto až bledooranžovo sfarbené stredne veľké zrnká cícera nepravidelnej veľkosti sú v správne ochutenom čírom náleve s dobrým podielom soli. Strukovina je uvarená na zhryz a má čistú typickú chuť. Vďaka týmto vlastnostiam je tento cícer výbornou surovinou na prípravu chutných šalátov a po dlhšom mixovaní aj na krémové pyré.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Oplatí sa kupovať light potraviny, ak máte zvýšený cholesterol?

    Tesco Chickpeas

    400 g/hmotnosť pevného obsahu 240 g/0,79 €
    Vyrobené: krajina neuvedená
    Zloženie: cícer, pitná voda, soľ
    Celkový dojem: V konzerve sú rovnomerne veľké zrnká cícera pieskovohnedej farby bez podrvenia alebo poškodenia. Aróma je nepatrne nasiaknutá konzervou. Nálev je iba mierne zakalený škrobom zo semien a je stredne hustý, príjemne sladkokyslý, s dobrým pomerom soli. Pre citlivejšie jazyky sa však môže zdať hraničný. Zrnká sú mäkké, ale kompaktné, a univerzálne použiteľné do šalátu alebo na pyré.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Cícerové MENU: Hodí sa všade, od predjedla až po dezert!

      K Bio Kirchererbsen

      340 g/ hmotnosť pevného obsahu 250 g/1,09  €
      Vyrobené: produkt EÚ poľnohospodárstva
      Zloženie: cícer, voda, morská soľ z kontrolovaného biologického poľnohospodárstva
      Celkový dojem: Cícer má sivožltú až sivohnedú farbu, zrná majú pravidelnú veľkosť s vyšším výskytom uvoľnených šupiek. Nálev je číry s malým podielom soli, ale so zreteľne cícerovou arómou. Zrnká sú mäkké, ale nerozpadávajú sa, a majú prirodzenú prírodnú chuť. Je to správne uvarený cícer s nevýrazným ochutením a to ho predurčuje na univerzálne použitie.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Zdravšie PEČIVO: S našimi receptami si ho doma upečiete hravo

        Giana Cizrna ve slaném nálevu

        400 g/ hmotnosť pevného podielu 240 g/0,93 €
        Vyrobené: v Taliansku
        Zloženie: cícer, pitná voda, jedlá soľ
        Celkový dojem: Cícer s najmenšími zrnkami zlatožltej farby s jemne zakaleným nálevom. Aróma je neutrálna a je v nej slabá dochuť konzervy. Cícer je rovnomerne veľký, občas sa vyskytujú odlomené alebo podrvené kúsky. Chuť zrniek je až príliš neutrálna, s nevýrazným podielom soli. Tieto plody sa ako neutrálny základ môže po dômyselnejšom dochutení použiť ako univerzálna surovina do slaných alebo sladkých jedál.

        V Dobrom jedle vždy nájdete osvedčené RADY a odskúšané RECEPTY: