Reklama

Pečené MORČACIE MÄSKO podľa RECEPTU Evy Pavlíkovej: Dnes ho robíme znova!

Kulinárske kráľovstvo: Eva Pavlíková dokáže v kuchyni divy.

Zdroj: Emil Vaško

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept, ktorý Evu už dávno naučil jej kolega z Nitrianskeho divadla Jožko Dóczy, vyhlásený to kuchár, si doma zamilujete! Mäsko pečené v troch druhoch tuku nemá konkurenciu... rozpadá sa, je extra šťavnaté a nádherne vonia. A my ho dnes pečieme už ikstýkrát. Pridajte sa!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Padajú vám VLASY? Jedzte týchto 15 potravín a budete mať krásnu hrivu! Teaser
    Zdroj: NMH

    "Od malička som sa pohybovala v rodine, kde sa jedlu a stolovaniu preukazovala patričná vážnosť a úcta. No a zrejme som podedila gény na varenie po mojej maminke a babičke... vlastne všetky ženy v našej rodine boli vychýrené kuchárky... K morčacinke vám všetkým želám dobrú chuť!" želá obľúbená herečka a šikovná kuchárka Eva Pavlíková.

    Evkine pečené morčacie

    Zdroj: Peter Záhradník

    Evkine pečené morčacie chutí ako sen.

    ZA CELÝ PLECH PRÍPRAVA 15 MINÚT PEČENIE 150 MINÚT

    Potrebujete:

    • morčacie stehná a krídla (koľko sa vám zmestí na plech, môžu byť aj prsia s kožou)
    • dobrá údená slanina
    • 125 g masla
    • 1 hrnček oleja
    • 2-3 strúčiky cesnaku
    • 200 ml teplej vody
    • soľ

    POSTUP:

    1. Dno pekáča posypte soľou a naukladajte naň kúsky slaninky - nakrájajte ju na tenko. Pekne sa tak prepečie.
    2. Do morčacích kúskov (dobre umytých a posolených) urobte nožíkom dierky a prešpikujte ich kockami údenej slaniny.
    3. Prešpikované mäsko rozložte na plech a poukladajte naň kúsky masla.
    4. Mäso podlejte teplou vodou zmiešanou s prelisovaným cesnakom. Na vrch môžete položiť aj čerstvý rozmarín. A ak vám zvýšila slaninka, rozložte ju ešte na mäsko. Mňam!
    5. Pečte zakryté v rúre vyhriatej na 200° C približne dve hodiny. Potom mäsko odokryte a pečte ďalších 30 minút. Pečenú morčacinku podávajte napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

    Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.