objednať časopis
všetky kategórie

Recept, ktorý Evu už dávno naučil jej kolega z Nitrianskeho divadla Jožko Dóczy, vyhlásený to kuchár, si doma zamilujete! Mäsko pečené v troch druhoch tuku nemá konkurenciu... rozpadá sa, je extra šťavnaté a nádherne vonia. A my ho dnes pečieme už ikstýkrát. Pridajte sa!

"Od malička som sa pohybovala v rodine, kde sa jedlu a stolovaniu preukazovala patričná vážnosť a úcta. No a zrejme som podedila gény na varenie po mojej maminke a babičke... vlastne všetky ženy v našej rodine boli vychýrené kuchárky... K morčacinke vám všetkým želám dobrú chuť!" želá obľúbená herečka a šikovná kuchárka Eva Pavlíková.

Evkine pečené morčacie

Evkine pečené morčacie chutí ako sen.
Evkine pečené morčacie chutí ako sen.
Zdroj: Peter Záhradník

ZA CELÝ PLECH PRÍPRAVA 15 MINÚT PEČENIE 150 MINÚT

Potrebujete:

  • morčacie stehná a krídla (koľko sa vám zmestí na plech, môžu byť aj prsia s kožou)
  • dobrá údená slanina
  • 125 g masla
  • 1 hrnček oleja
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml teplej vody
  • soľ
Rodinný recept priamo od pestovateľa špargle.
Čítajte viac
Ako jesť KRÁĽOVNÚ ZELENINY? Opýtali sme sa najznámejšieho pestovateľa ŠPARGLE na Slovensku

POSTUP:

  1. Dno pekáča posypte soľou a naukladajte naň kúsky slaninky - nakrájajte ju na tenko. Pekne sa tak prepečie.
  2. Do morčacích kúskov (dobre umytých a posolených) urobte nožíkom dierky a prešpikujte ich kockami údenej slaniny.
  3. Prešpikované mäsko rozložte na plech a poukladajte naň kúsky masla.
  4. Mäso podlejte teplou vodou zmiešanou s prelisovaným cesnakom. Na vrch môžete položiť aj čerstvý rozmarín. A ak vám zvýšila slaninka, rozložte ju ešte na mäsko. Mňam!
  5. Pečte zakryté v rúre vyhriatej na 200° C približne dve hodiny. Potom mäsko odokryte a pečte ďalších 30 minút. Pečenú morčacinku podávajte napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Eva Pavlíková miluje variť! Pozrite sa do našej GALÉRIE, ako jej to v kuchyni ide: KLIKNITE SEM!

Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Máte pocit, že vám viac padajú vlasy? Naservírujte si na raňajky ovsené vločky, pokojne aj vo forme kaše. Vlasy potešia nielen vysokými hodnotami biotínu, ale tiež zinku. A práve tento minerál môže spomaliť padanie vlasov.
Čítajte viac
Padajú vám VLASY? Jedzte týchto 15 POTRAVÍN a budete mať nádhernú hrivu!
Prírodne aromatické, sladkasté a silne voňavé sa hodia skôr do sladkých jedál, ako sú zmrzliny, sorbety, zákusky, torty, smoothie, pudingy či kaše.
Čítajte viac
Nazbierajte si JEDLÉ KVETY: ZADARMO ozdobeným JEDLOM A TORTAMI ohúrite seba aj hostí!
Rodinný recept priamo od pestovateľa špargle.
Čítajte viac
Ako jesť KRÁĽOVNÚ ZELENINY? Opýtali sme sa najznámejšieho pestovateľa ŠPARGLE na Slovensku
Čučoriedkový cheesecake od Veroniky nemá chybu!
Čítajte viac
Rekordný CHEESECAKE z Dobrého jedla: Za tento RECEPT sme poslali chladničku!
Trojica, ktorá sa nebála ísť nevyšliapanou cestou.
Čítajte viac
Ananás s pizzou neladí - košickí pizzaiolovia vedia, že chren, figy či reďkovky áno
Moderná a jednoduchá torta.
Čítajte viac
Tieto originálne SLÁVNOSTNÉ TORTY musíte vidieť: Keď ich uvidíte, iné chcieť nebudete!

Kategórie