"Od malička som sa pohybovala v rodine, kde sa jedlu a stolovaniu preukazovala patričná vážnosť a úcta. No a zrejme som podedila gény na varenie po mojej maminke a babičke... vlastne všetky ženy v našej rodine boli vychýrené kuchárky... K morčacinke vám všetkým želám dobrú chuť!" želá obľúbená herečka a šikovná kuchárka Eva Pavlíková.
Evkine pečené morčacie
Evkine pečené morčacie chutí ako sen.
Zdroj: Peter Záhradník
ZA CELÝ PLECH PRÍPRAVA 15 MINÚT PEČENIE 150 MINÚT
Potrebujete:
- morčacie stehná a krídla (koľko sa vám zmestí na plech, môžu byť aj prsia s kožou)
- dobrá údená slanina
- 125 g masla
- 1 hrnček oleja
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 200 ml teplej vody
- soľ
POSTUP:
- Dno pekáča posypte soľou a naukladajte naň kúsky slaninky - nakrájajte ju na tenko. Pekne sa tak prepečie.
- Do morčacích kúskov (dobre umytých a posolených) urobte nožíkom dierky a prešpikujte ich kockami údenej slaniny.
- Prešpikované mäsko rozložte na plech a poukladajte naň kúsky masla.
- Mäso podlejte teplou vodou zmiešanou s prelisovaným cesnakom. Na vrch môžete položiť aj čerstvý rozmarín. A ak vám zvýšila slaninka, rozložte ju ešte na mäsko. Mňam!
- Pečte zakryté v rúre vyhriatej na 200° C približne dve hodiny. Potom mäsko odokryte a pečte ďalších 30 minút. Pečenú morčacinku podávajte napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Eva Pavlíková miluje variť! Pozrite sa do našej GALÉRIE, ako jej to v kuchyni ide: KLIKNITE SEM!
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: