Reklama

Zdravšie OVOCNÉ GULE: Super RECEPT Mirky Luberdovej musíte vyskúšať!

Riškovi a Beluške zdravá strava chutí.

Zdroj: Robo HUBAC

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Modelka a bývalá vicemiss Mirka Luberdová sa už roky venuje zdravej strave a kreuje nápadité recepty. Aj tento jej nový stojí za vyskúšanie!

„Moje jedlo nemusí byť super krásne. Oveľa viac mi záleží na tom, aby bolo plné vitamínov a deťom naozaj chutilo,“ hovorí dvojnásobná mamina, ktorú k zdravej strave a vlastnému foodblogu priviedla vážna choroba syna Riška. My sme si Mirkine dobroty obľúbili už po prvom ochutnaní. Máme aj jej recept na výživné makové mlieko aj pečený karfiol. Vyskúšate?

Naposledy na svoj Instagram zavesila tento vyvážený recept na zdravšie ovocné gule. Vyzerajú na zjedenie! Alternatíva so špaldovou krupicou naviac prináša zaujímavú chuťovú variáciu a vyšší obsah vlákniny, čo je perfektné, aj keď ste napríklad na diéte. A čo je úžasné, Mirkine zdravšie ovocné gule si deti zamilujú tiež, pretože sú šťavnaté a dokonale dochutené.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C-SDYVcqmcL/

Mirkine ovocné gule so špaldovou krupicou chutia báječne!

Tvarohové ovocné gule so špaldovou krupicou

ZA MISU, PRÍPRAVA 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 100 g klasického hrudkového tvarohu
  • 100 g špaldovej krupice alebo mletých ovsených vločiek
  • 1 vajíčko
  • sezónne ovocie ako slivky, marhule, jahody
  • brezový alebo kokosový cukor podľa chuti
  • voliteľné dochucovadlá: škorica, vanilka, citrónová kôra
  • Maslo na poliatie a orechy, kakao alebo mak na posypanie

POSTUP:

  1.  Použite kvalitný hrudkový tvaroh, určite nie nízkotučný. V mise zmiešajte tvaroh, špaldovú krupicu a vajíčko. Dobre premiešajte, kým nevznikne kompaktné cesto.
  2. Do cesta pridajte škoricu, vanilku a nastrúhanú kôru z polovice citróna. Môžete pridať aj brezový alebo kokosový cukor podľa chuti.
  3. Vlhkými rukami vytvorte z cesta placky, do ktorých vložíte kúsok sezónneho ovocia. Placky zavrite a vytvarujte guľky.
  4. Guľky vložte do vriacej vody a varte, kým nevyplávajú na povrch.
  5. Uvarené guľky polejte roztopeným maslom a posypte mletými orechami, kakaom alebo makom podľa chuti. Dobrú chuť!

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.