Reklama

Domáci CITRÓNOVÝ SIRUP s tymianom: Recept Lenivej kuchárky je TOP!

Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Čopíková alias Lenivá kuchárka sa medzi top slovenské foodblogerky nezaradila len tak. Inšpiruje svojou ľudskosťou, ktorú cítiť v jej jednoduchých, rýchlych receptoch. A presne taký je aj tento na jej domáci sirup jedna báseň.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tipy na NEALKO osvieženie: Urobte si výborné ĽADOVÉ ČAJE

    Foodblogerka roku 2017 a autorka dvoch úspešných kuchárskych kníh miluje chutné domáce jedlo z kvalitných surovín, ktoré máme bežne poruke. Na jej blogu Lenivá kuchárka nájdete bleskové recepty, mnohé sú oprášené po mame či babičke zo Sniny, odkiaľ pochádza, aj také, v ktorých nie je lepok ani laktóza.

    Práve pre jej nadanie pretvoriť ich na jednoduchšie recepty ju na spoluprácu pravidelne oslovuje známy obchodný reťazec aj značka kuchynských spotrebičov. No a do tohto jej domáceho sirupu sme sa zamilovali, len čo sme z neho u nej okoštovali. Určite si ho doma namiešajte - je na leto aj pikniky ako stvorený!

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Marcel Ihnačák nám dal RECEPT na ŠPÍZY SO SYROM A OVOCÍM
      Zdroj: NMH

      Zdroj: MATEJ KALINA

      Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.

      DOMÁCI CITRÓNOVÝ SIRUP S TYMIANOM

      500 ML, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

      Potrebujete:

      • 300 ml citrónovej šťavy
      • 300 g kryštálového cukru
      • 100 ml vody
      • kôra z 1 biocitróna
      • 5 vetvičiek čerstvého tymianu

      POSTUP:

      1. Šťavu z čerstvo odšťavených citrónov prelejte do menšieho hrnca. Pridajte cukor (môžete použiť aj trstinový, sirup však bude mať tmavšiu farbu), vodu a nastrúhanú kôru z jedného biocitróna. Na miernom plameni za pravidelného miešania varte 15 minút.
      2. Potom do sirupu pridajte umyté vetvičky tymianu, ktoré v rukách jemne požmoľte,
        aby sa z nich uvoľnila vôňa. Varte ďalších 10-15 minút. Hotový sirup prelejte cez sitko do vysterilizovanej a dobre uzatvárateľnej fľaše a nechajte vychladnúť.
      3. Sirup skladujte v chladničke a do mesiaca spotrebujte. Pri zarábaní limonády použite
        1 lyžicu sirupu na 200 ml perlivej vod. Pridajte do nej aj ľad, vetvičku tymianu a plátok limetky. Na zdravie!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.