Reklama

Fantastická BÁBOVKA s ganášou z bielej čokolády: Recept zo známej cukrárne v Piešťanoch

Elizabeth, cukráreň & kaviareň v Piešťanoch.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Žiada sa vám v nej viac ružovej? Ganáš môžete dofarbiť lyžičkou malinového pyré alebo kvapkou prírodného farbiva. Efektne prekryje aj prípadné malé nerovnosti na bábovke,” inšpiruje Monika Galbavá, majiteľka známej Elizabeth cukrárne a kaviarne v Piešťanoch.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:11
Remaining Time 0:11
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Parádny ČUČORIEDKOVÝ KOLÁČ z Telgártu: Extra šťavnatý RECEPT, budete sa zalizovať!
    Zdroj: NMH

    V jej čarovnej cukrárni idú na odbyt výsostne domáce Pavlovovej minitortičky, vychýrené makrónky, jablkový krémeš, karamelové mraky, 15 druhov cheesecakov a množstvo tort, v ktorých nie je štipka chémie. „Spomienka na moju maminu sa však najviac viaže s touto jednoduchou bábovkou,“ hovorí talentovaná cukrárka Monika, ktorá sa počas materskej zamilovala do pečenia až tak, že bankovníctvo, ktorému sa venovala predtým, zavesila na klinec.

    Dobre urobila, pomyslíte si tiež, len čo ochutnáte jej fantastickú bábovku s ganášou z bielej čokolády. A určite si upečte aj jej tortu pre všetky mamy, na ktorú nám dala takisto recept.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:12
    Remaining Time 0:12
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Talianske dezerty si viete upiecť aj doma: Užite si la dolce vita!

      Zdroj: MATEJ KALINA

      Elizabeth, cukráreň & kaviareň v Piešťanoch pečie skvelú bábovku s ganášou z bielej čokolády.

      BÁBOVKA S OVOCÍM A GANÁŠOU Z BIELEJ ČOKOLÁDY

      12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

      Potrebujete:

      • 4 vajcia
      •  štipka soli
      • 200 g práškového cukru
      • 1 balíček vanilkového cukru
      • 100 ml vody
      • 200 g hladkej múky (+ na vysypanie formy)
      • 1 balíček kypriaceho prášku• 100 ml oleja
      • za hrsť malín (čučoriedok)
      • maslo na vymastenie formy
      • jedlé kvety a lyofilizované maliny na ozdobu

      Na ganáš:

      • 50 g smotany na šľahanie
      • 100 g bielej čokolády

      POSTUP:

      1. Z bielkov a zo soli vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vymiešajte s cukrami a vodou na nadýchanú penu. Pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a zapracujte sneh. Nakoniec jemne vmiešajte ovocie.
      2. Hmotu vylejte do vymastenej menšej formy na bábovku, vysypanej múkou. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 40 minút a nechajte vychladnúť. Potom bábovku vyklopte.
      3. Urobte ganáš: Nalámanú čokoládu prelejte zohriatou smotanou a dobre vymiešajte
      4. Bábovku polejte ganášou a počkajte, kým stuhne. Ozdobte jemnými jedlými kvietkami, podrvenými lyofilizovanými malinami a môžete krájať. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.