objednať časopis
všetky kategórie

"Pečený lekvár je rýchlejšie hotový a menej prácny ako klasický na sporáku," usmieva sa najznámejšia slovenská odborníčka na bohatstvo záhrad Hanka Sekulová. A páči sa, venovala nám pre vás svoj osvedčený recept.

Ako sa VARÍ TRADIČNÝ SLIVKOVÝ LEKVÁR? Pozrite si v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Hankin pečený lekvár bez cukru

Slivkový lekvár bez chémie podľa Hanky Sekulovej.
Slivkový lekvár bez chémie podľa Hanky Sekulovej.
Zdroj: Shutterstock

6 POHÁROV PRÍPRAVA 30 MINÚT PEČENIE 90 MINÚT

Potrebujete:

  • 5 kg prezretých sliviek (rovnako môžete použiť aj hrušky alebo figy)
  • 50 ml octu
Viki Ráková rada varí.
Čítajte viac
Keď varí Viki Ráková: Toto sú jej obľúbené SLIVKOVÉ GULE!

Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>