objednať časopis
všetky kategórie

„Sicília je známa veľkou produkciou pistácií. My ich máme veľmi radi v tomto sviežom nedeľnom cheesecakeu,“ prezradila nám Romana zo známej sicílskej reštiky Don Saro... a venovala úžasný RECEPT!

Pred ôsmymi rokmi sa šarmantný bankár z Katánie spýtal šarmantnej ekonómky z Moravy: Čo povieš, otvoríme v Bratislave dobrú reštauráciu? Ona sa smiala, no reset v ich životoch vyšiel na jednotku. Don Saro sa stal srdcovkou fajnšmekrov a milovníkov poctivých cestovín.

Aké DOBROTY ešte robia? Inšpirácie NA OBED nájdete v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

A tento ich cheesecake si hostia objednávajú vždy, keď je v ponuke. Nečudujeme sa! Po fotení zmizol ako gáfor. Určite si ho urobte:

Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake je jej dobrota – musíte si ho urobiť tiež!
Pistáciový cheesecake je jej dobrota – musíte si ho urobiť tiež!
Zdroj: MATEJ KALINA

12 PORCIÍ PRÍPRAVA 20 MINÚT PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 250 g celozrnných sušienok
  • 110 g masla (plus na vymastenie formy)
  • 500 g mascarpone
  • 250 g krémového syra (plnotučného)
  • 200 g práškového cukru (plus na podávanie)
  • 3 vajíčka + 1 žĺtok
  • 100 g drvených pistácií (plus na vysypanie formy)

Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>