Recepty priniesol Nový Čas pre Ženy
Punčové želé
Punčová marmeláda
Zdroj: Shutterstock
4 poháre (po 250 ml), príprava: 30 minút
Potrebujete:
- 1 bio citrón
- 1 bio pomaranč
- 1 kg jabĺk
- 3 tobolky kardamómu
- 2 drievka škorice
- 2 klinčeky
- 2 anízy
- 250 ml červenej bazovej šťavy
- 1 kg želírovacieho cukru 1 : 1
POSTUP:
- Z citróna nastrúhame kôru a z pomaranča vytlačíme šťavu. Jablká rozštvrtíme a spolu s pomarančovou šťavou, citrónovou kôrou, kardamómom, klinčekmi, so škoricou a s anízom dáme do hrnca.
- Zalejeme 650 ml vody a privedieme do varu. Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 45 minút. Zmes nalejeme do gázy, ktorú zavesíme na dvierka kuchynskej linky a pod ktorú položíme misku, a necháme cez noc odkvapkať.
- Odvážime 500 ml šťavy a zmiešame so šťavou z citróna, želírovacím cukrom a s bazovou šťavou. Privedieme do varu a varíme na silnom ohni asi 4 minúty. Odstránime penu a zmes nalejeme do sterilizovaných pohárov. Dobre uzavrieme a položíme na 5 minút hore dnom.
Viac receptov na netradičné marmelády nájdete na ďalšej strane >>>