objednať časopis
všetky kategórie

Tradičné marmelády vás už nudia? Vyskúšajte netradičné nápady na chutné ovocné nátierky,

Recepty priniesol Nový Čas pre Ženy

Punčové želé

Punčová marmeláda
Punčová marmeláda
Zdroj: Shutterstock

4 poháre (po 250 ml), príprava: 30 minút

Potrebujete:

  • 1 bio citrón
  • 1 bio pomaranč
  • 1 kg jabĺk
  • 3 tobolky kardamómu
  • 2 drievka škorice
  • 2 klinčeky
  • 2 anízy
  • 250 ml červenej bazovej šťavy
  • 1 kg želírovacieho cukru 1 : 1
Ruben, najmladší syn Márie Čírovej, oslávil druhé narodeniny a nechýbala krásna tortička.
Čítajte viac
Krásna oslava u Márie Čírovej: Video dvojročného Rubena s tortou dojme aj vás

POSTUP:

  1. Z citróna nastrúhame kôru a z pomaranča vytlačíme šťavu. Jablká rozštvrtíme a spolu s pomarančovou šťavou, citrónovou kôrou, kardamómom, klinčekmi, so škoricou a s anízom dáme do hrnca.
  2. Zalejeme 650 ml vody a privedieme do varu. Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 45 minút. Zmes nalejeme do gázy, ktorú zavesíme na dvierka kuchynskej linky a pod ktorú položíme misku, a necháme cez noc odkvapkať.
  3. Odvážime 500 ml šťavy a zmiešame so šťavou z citróna, želírovacím cukrom a s bazovou šťavou. Privedieme do varu a varíme na silnom ohni asi 4 minúty. Odstránime penu a zmes nalejeme do sterilizovaných pohárov. Dobre uzavrieme a položíme na 5 minút hore dnom.

Viac receptov na netradičné marmelády nájdete na ďalšej strane >>>