Reklama

RÍBEZLE V TORTÁCH A KOLÁČOCH: Super osviežujúca kombinácia!

Palacinková torta s ríbezľami

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Využite ich čerstvú úrodu, určite si pomaškrtíte.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:13
Remaining Time 0:13
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jemný BROSKYŇOVÝ CHEESECAKE, takto chutí naozajstné leto - TEASER

    Farebná trojica

    Hojná inšpirácia pre cukrárov i kuchárov, ktorí tieto kyselkavé bobuľky dokážu dať nielen do koláčov, zmrzliny, džemov, štiav a kompótov, ale aj do kečupu. Alebo ich hoci aj mrazené vyskúšajte primiešať do dusenej kapusty. K červeným, čiernym a bielym strapcom dokonca nedávno pribudla aj francúzska odroda sladkých ružových. Ríbezle s egrešmi mnohým z nás pripomínajú babkinu záhradu, povinne obrastenú týmito nenáročnými a na úrodu zvyčajne štedrými kríkmi. Jediný problém je pozbierať ju! A ak sa ich, nedajbože, babka či mama rozhodne spracovať všetky do džemu či sirupu, máte pol dňa čo oberať, mlieť, mixovať či pasírovať... Ale tie domáce zásoby za to stoja!

    Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:14
    Remaining Time 0:14
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Super kuchynské vychytávky ZUZANY VAČKOVEJ - teaser

      Plné pektínu

      Všetky bobuľky, bez ohľadu na farbu, sú bohaté na vápnik, zinok, železo, mangán, draslík a na vitamíny A, B1, B2, B3, B5, B6, ale najmä C, ktorého čierne bobuľky obsahujú trikrát viac ako červené a biele. Tie jedzte aj pre vysoký obsah rutínu, ktorý zvyšuje pevnosť ciev. Ríbezle podporujú našu imunitu, detoxikujú, odvodňujú, preventívne pôsobia proti rakovine. Pri príprave džemov zasa oceníte poriadnu dávku pektínu, vďaka ktorému pri varení pekne hustnú... Tak do varenia a pečenia!

      Na ďalšej strane recept na palacinkovú tortu >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:13
      Remaining Time 0:13
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Top recept na DOMÁCI ZMRZLINOVÝ SENDVIČ: Nestihne zamrznúť! TEASER

        PALACINKOVÁ TORTA S RÍBEZĽAMI

        15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT

        POTREBUJETE:

        • 125 g hladkej múky
        • 2 vajcia
        • 180 ml mlieka
        • 125 ml vody
        • 3 lyžice roztopeného masla
        • štipka soli 
        • olej alebo maslo na pečenie palaciniek

        Na plnku:

        • 250 g ricotty
        • 250 ml smotany na šľahanie
        • 3 lyžice práškového cukru 
        • ríbezle (do krému aj na ozdobu)
        • práškový cukor na posypanie

        POSTUP:

        1. Najprv urobte palacinky: Múku, vajcia, mlieko, vodu, maslo a soľ dobre vymiešajte v mise a nechajte oddýchnuť 30 minút.
        2. Nepriľnavú panvicu jemne potrite maslom a nechajte dobre rozohriať. Nalejte za žufanku cesta, dobre ho rozlejte po celej panvici a upečte po oboch stranách. Postup opakujte, kým neminiete cesto. Palacinky nechajte celkom vychladnúť.
        3. Pripravte krém: Do misy dajte všetky suroviny a vyšľahajte ich dotuha.
        4. Teraz skladajte tortu: Palacinky potreté krémom a posypané ríbezľami vrstvite, kým sa neminú. Tortu nakoniec jemne poprášte práškovým cukrom a ozdobte zvyšnými ríbezľami. 

        Na ďalšej strane nájdete recept na vynikajúcu bublaninu >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Ovocné KOLÁČE Z PIŠKÓTOVÉHO CESTA: Šťavnaté a nadýchané mňam!

          MAKOVO-RÍBEZĽOVÁ BUBLANINA

          12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

          POTREBUJETE:

          • 4 vajcia
          • 100 g trstinového cukru
          • 240 g mletého maku
          • 50 g ryžovej múky
          • 1 lyžička kypriaceho prášku
          • 200 g jogurtu
          • štipka soli
          • ryžová alebo kokosová múčka na vysypanie formy 
          • 200 g ríbezlí 

          POSTUP:

          1.   Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte mak, ryžovú múku, kypriaci prášok, jogurt a zmiešajte.
          2.   Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh a jemne ho zamiešajte do makovej zmesi.
          3.   Tortovú formu (24 cm) vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte a vysypte kokosovou či ryžovou múkou. Hmotu vylejte do formy a husto posypte umytými ríbezľami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Nechajte trochu vychladnúť a podávajte.

          Na ďalšej strane recept na ríbezľovú snehovú tortu >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Lenka Šóošová prezradila svoje kuchynské trapasy: Pozrite sa!

            Ríbezľová torta so snehom

            Recept nám poslala Anna Slatinská z Tomášoviec

            PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT + CHLADENIE

            POTREBUJETE:

            Na korpus:

            • 7 žĺtkov
            • 200 g cukru
            • citrónová kôra
            • 6 lyžíc horúcej vody
            • 200 g hrubej múky
            • 1 kypriaci prášok 
            • maslo na vymazanie formy
            • ríbezľový džem na potretie
            • červené a čierne ríbezle 

            Na snehovú penu:

            • 7 bielkov
            • 400 g práškového cukru
            • šťava z 1 citróna

            Na polevu:

            • 100 ml smotany na šľahanie
            • 150 g horkej čokolády 

            Postup nájdete na ďalšej strane >>>

            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:13
            Remaining Time 0:13
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              Domáca ZMRZLINA - ľadové osvieženie v tropických dňoch

              POSTUP:

              1.  Upečte korpus: Žĺtky s cukrom vymiešajte do peny. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Dobre vymiešajte. Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy (25 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C 25- 30 minút. Ak treba, urobte test špajdľou.
              2. Vychladnutý korpus potrite lekvárom a naň rozložte ríbezle.
              3. Pripravte snehovú penu: Bielky s cukrom a citrónovou šťavou vyšľahajte nad parou do tuha. Potom sneh rovnomerne naneste na tortu a dajte aspoň na pol hodiny do chladničky.
              4. Uvarte čokoládovú polevu: V kastróle zohrejte smotanu pod bod varu, odstavte a vmiešajte nasekanú čokoládu. Hladkú polevu nechajte trochu vychladnúť a potom ňou polejte sneh na torte. Dajte stuhnúť do chladničky. Tortu podávajte so šálkou dobrej kávy.

              Čítajte tiež: