objednať časopis
všetky kategórie

Raz za čas dobre padnú na obed či na večeru, no zabaľte si ich aj na výlet. Namočte do ríbezľového kečupu alebo domácej tatárky a zajedzte čerstvým šalátom.

KURACIE NUGETKY OBALENÉ V PRACLÍKOCH A LUPIENKOCH

Kuracie nugety.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

Na nugety:

  • • 800 – 1 000 g kuracích pŕs •
  • 200 hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 250 g nesladených kukuričných lupienkov
  • 250 g malých slaných praclíkov
  • soľ a mleté korenie
  • olej na vysmážanie

Na šalát:

  • 2 rímske šaláty
  • 200 g paradajok
  • 80 g parmezánu

Na zálievku:

  • 2 žĺtky
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžicu horčice
  • 2 filety zo sardel
  • 1 lyžičku worčesterskej omáčky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 150-200 ml oleja (olivový, repkový, hroznový)
  • 30-50 g parmezánu
  • soľ, mleté biele korenie

Ako príloha:

  • 2-4 klásky kukurice
  • 2 lyžice masla
  • zmes čerstvých byliniek
  • pol lyžičky sladkej údenej papriky • soľ

Postup je na ďalšej strane >>>