objednať časopis
všetky kategórie

Viete, ako sa toto ovocie ešte nazýva? Dozviete sa v článku. A vychutnajte si z neho lahodne krémový broskyňový páj!

Broskyne

Broskyne
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Nádherne šťavnaté ovocie, ktorému to pristane v ovocnom pohári, šalátoch, salse či omáčke k mäsu, pyré, džeme, mrazenej dreni, smoothie, ale hádam najviac v koláčoch. Keďže broskyne po zbere rýchlo podliehajú skaze, je najlepšie ich zjesť alebo spracovať v priebehu pár dní. Ak si ich chcete uchovať na pečenie, zavarte ich, alebo z nich pripravte džem. Ak vám prekáža šupka, umyté broskyne vložte do mierne vriacej vody a nechajte v nej asi 1 minútu. Potom ich zalejte studenou vodou, ošúpte, rozpoľte a vyberte kôstku. Do nálevu na kompót skúste pridať trocha kyseliny citrónovej, klinček a pár lístkov mäty pre sviežu chuť.

O tomto šťavnatom ovocí sa ešte viac dočítate na ďalšej strane >>>

Kategórie