Či už ju hodíte na gril, alebo na obyčajné lístkové cesto, postrúhate do placiek, alebo z nej urobíte veľmi rýchle lečo, nesklame vás. Ešteže najrozšírenejšia letná tekvica (patrí do jedného vreca s melónmi, uhorkami a patizónmi) nie je náročná na pestovanie. Keď sa jej vo vašej záhradke zapáči, odvďačí sa vám novými plodmi každé 2-3 dni.

Pečená cuketa
Pečená cuketa
Zdroj: Shuttestock

Zbierajte ich mladé, nie dlhšie ako 25 cm – vtedy ešte nemajú úplne vyvinuté semená a sú mäkšie aj šťavnatejšie (rovnaké vyberajte na trhu).

Čítajte viac
Nechcete sa prejedať? Ľahká CUKETOVÁ POLIEVKA so syrom vám postačí

Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>