Gyoza podľa Zuzany Kovačič Hanzelovej
O recept sa podelila v stories na svojom profile na Instagrame.
Potrebujete:
Na plnku:
- 100 g šampiňónov
- ¼ kapusty
- 2 zväzky jarnej cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL sójovej omáčky
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 200 ml vriacej vody
- štipku soli
Postup:
- Suroviny na plnku nakrájame na drobno a všetko spolu zmiešame.
- Cesto rozvaľkáme na tenko a vytvoríme si z neho krúžky. Tie naplníme plnkou a ručne vytvoríme taštičku.
- Panvicu si predhrejeme, použijeme rastlinný olej a taštičky opečieme.
- Zalejeme 100 ml vody a necháme spariť pod pokrievkou.
- Podávame so sójovou omáčkou. Dobrú chuť!
Zuzana túto dobrotu uvarila vo svojej krásnej a štýlovej kuchyni. Nazrite do nej v galérii TU!
Čítajte viac z Dobrého jedla: