objednať časopis
všetky kategórie

Neviete si vybrať? Tak teda dnes langoše a zajtra placky. Našli sme pre vás ozajstné špecialitky. Tak ich poďte vyskúšať.

RÝCHLE LANGOŠE S CESNAKOM

Langoše
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15-20 MINÚT

Potrebujete

  • 2 vajcia
  • 275 g tvarohu
  • 250 g hladkej múky (plus na pomúčenie dosky)
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • soľ
  • olej (masť) na smaženie

Na podávanie:

  • pretlačený cesnak, strúhaný syr, feferónky, soľ, olej

POSTUP

  1.   Vajcia rozšľahajte so soľou podľa chuti, pridajte tvaroh a dobre premiešajte. Prisypávajte múku s kypriacim práškom, trochou soli a vypracujte cesto.
  2.  Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho menšie kruhy s priemerom asi 10 cm.
  3. Langoše smažte na rozhorúčenom oleji (alebo masti). Podávajte ich potreté cesnakom zmiešaným s olejom, posypané syrom a nakrájanou feferónkou. Ak treba, dosoľte ich.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>