RÝCHLE LANGOŠE S CESNAKOM
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15-20 MINÚT
Potrebujete
- 2 vajcia
- 275 g tvarohu
- 250 g hladkej múky (plus na pomúčenie dosky)
- 1 balíček kypriaceho prášku
- soľ
- olej (masť) na smaženie
Na podávanie:
- pretlačený cesnak, strúhaný syr, feferónky, soľ, olej
POSTUP
- Vajcia rozšľahajte so soľou podľa chuti, pridajte tvaroh a dobre premiešajte. Prisypávajte múku s kypriacim práškom, trochou soli a vypracujte cesto.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho menšie kruhy s priemerom asi 10 cm.
- Langoše smažte na rozhorúčenom oleji (alebo masti). Podávajte ich potreté cesnakom zmiešaným s olejom, posypané syrom a nakrájanou feferónkou. Ak treba, dosoľte ich.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>