Horká UHORKA? Jednoduchý trik ju zbaví horkosti BEZ ŠÚPANIA
28. 7. 2022, 18:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: Shutterstock
Už jedna horká uhorka môže pokaziť celý šalát. Horkosti sa môžete zbaviť za pár sekúnd, bez toho, aby ste museli uhorku šúpať, veď aj šupka je zdravá, obzvlášť ak máte domácu uhorku. Pozrite si šikovný trik v našom videu:

Rýchle uhorkové pickles

Zdroj: Dobré jedlo/Gurmet
Ako uhorková príloha alebo len tak na ozdobu jedál
1 POHÁR 500 ML, PRÍPRAVA 30 MINÚT + ODLEŽANIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 1 šalátová uhorka
- 200 ml bieleho vínneho octu
- 80 g trstinového cukru
- 2 lyžice limetovej šťavy
- 2 lyžice soli
- 1 čili paprička
- 2 viazaničky kôpru
POSTUP:
- Ocot, cukor, limetovú šťavu a soľ priveďte do varu. Varte asi 5 minút a odstavte.
- Uhorku a čili nakrájajte na tenké kolieska, kôpor nasekajte. Vsypte do zaváracieho pohára, zalejte vychladnutou zálievkou a odložte aspoň na 45 minút do chladničky. Takto vydrží aj 2 týždne.
Svieže recepty z uhorky nájdete na ďalších stranách >>>

Uhorková limonáda
Zdroj: FOTO A DEKOR STYLING, ALENA HRBKOVÁ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ
Uhorková limonáda príjemne osvieži.
1,5 L, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
- 2 šalátové uhorky (plus na ozdobu)
- šťava zo 4 limiet (plus plátky limety na ozdobu)
- 100 g trstinového cukru
- za 2 hrste mäty
- 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
- perlivá vodaľad
POSTUP:
- Uhorky, limetovú šťavu, cukor, mätu aj zázvor rozmixujte dohladka a prepasírujte cez husté sito. Podľa chuti dolaďte limetovou šťavou alebo cukrom.
- Uhorkový základ vlejte do džbána a zalejte perlivou vodou. Limonádu podávajte s ľadom a ozdobenú plátkami uhorky aj limety.
Svieže recepty z uhorky nájdete na ďalších stranách >>>

Recept na skvelú letnú polievku z uhorky nám prezradil šéfkuchár Jaroslav Žídek.
Zdroj: Dobré jedlo/Robo HUBAČ
Túto super osviežujúcu studenú polievku naučil „variť“ Jardu Žídeka jeho dobrý ukrajinský kamarát, ktorý býva v Rajke.
Zdroj: Robo HUBAC
Okroška
Svieže recepty z uhorky nájdete na ďalších stranách >>>

Uhorkové špagety so šalátovou ryžou a kešu
Zdroj: Lýdia Czakó
Uhorkové špagety so šalátovou ryžou a kešu:
Čítajte viac z Dobrého jedla: