objednať časopis
všetky kategórie

Aké boli vaše najobľúbenejšie jedlá, keď ste chodili na prázdniny k babičke na vidiek? My sme si spomenuli na tieto. Radi ich máme doteraz.

Cesnačka so syrom a žĺtkom

cesnačka
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 1,5 l slepačieho vývaru
  • 1 cesnak
  • 1 bagetu (1 krajec chleba)
  • 100 g eidamu (strúhaného)
  • 4 žĺtky
  • soľ
  • petržlenovú vňať

POSTUP:

  1. Slepačí vývar priveďte do varu. Cesnak ošúpte a strúčiky pretlačte. Vmiešajte do vývaru. Varte asi 5 minút, podľa potreby dochuťte.
  2. Bagetu alebo chlieb nakrájajte na malé kocky a nasucho ich opečte na panvici dozlatista.
  3. Do tanierov nasypte nastrúhaný syr, opražené kocky pečiva, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a do stredu každého taniera vyklepnite žĺtok. Zalejte vriacou cesnačkou a ihneď podávajte.

Viac receptov po babičke je na ďalšej strane >>>