Reklama

Babička bola kráľovnou v kuchyni: Tieto jej PRÁZDNINOVÉ JEDLÁ milujeme doteraz

DOMÁCE REZANCE S TVAROHOM

Zdroj: LÝDIA CZAKÓ

Reklama

Aké boli vaše najobľúbenejšie jedlá, keď ste chodili na prázdniny k babičke na vidiek? My sme si spomenuli na tieto. Radi ich máme doteraz.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáci ľadový čaj z cukrového melónu a mäty - TEASER

    Cesnačka so syrom a žĺtkom

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1,5 l slepačieho vývaru
    • 1 cesnak
    • 1 bagetu (1 krajec chleba)
    • 100 g eidamu (strúhaného)
    • 4 žĺtky
    • soľ
    • petržlenovú vňať

    POSTUP:

    1. Slepačí vývar priveďte do varu. Cesnak ošúpte a strúčiky pretlačte. Vmiešajte do vývaru. Varte asi 5 minút, podľa potreby dochuťte.
    2. Bagetu alebo chlieb nakrájajte na malé kocky a nasucho ich opečte na panvici dozlatista.
    3. Do tanierov nasypte nastrúhaný syr, opražené kocky pečiva, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a do stredu každého taniera vyklepnite žĺtok. Zalejte vriacou cesnačkou a ihneď podávajte.

    Viac receptov po babičke je na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najchutnejšie PIZZE pre každého od nášho kuchára Ľuboša

      Domáce rezance s tvarohom

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

      Potrebujete:

      Na rezance:

      • 400 g hrubej múky (plus na pomúčenie dosky)
      • 10 g oleja
      • 1 vajce
      • trocha vody
      • soľ

      Na oblohu:

      • 150 g slaniny
      • 200 g kyslej smotany
      • 250 g tvarohu
      • kefír ako prílohu

      POSTUP:

      1. Preosiatu múku spracujte s olejom, vajcom a trochou vody na tuhšie cesto a na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na hrúbku asi 4 mm. Nechajte chvíľu schnúť, potom narežte na rovnako široké pásy, pomúčte a poukladajte na seba. Nožom nakrájajte na rezance a roztrúste po pracovnej doske. Podľa potreby posypte múkou, aby sa vám nelepili.
      2. Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu a rezance vhoďte do nej. Varte, kým všetky nevyplávajú na povrch. Preceďte. Slaninku nakrájajte na malé rezance a opražte. Vypečený tuk premiešajte s rezancami. Naservírujte na tanier a posypte tvarohom aj chrumkavou slaninkou. Ozdobte lyžicou kyslej smotany a ihneď podávajte s pohárom kefíru.

      Viac receptov po babičke je na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Domáca ZMRZLINA - ľadové osvieženie v tropických dňoch

        Kôprová omáčka s fašírkami

        4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

        Potrebujete:

        Na omáčku:

        • 60 g hladkej múky
        • 250 ml mlieka
        • 10 g cukru
        • 1 zväzok kôpru
        • ocot
        • soľ
        • olej

        Na fašírky:

        • 500 g mletého bravčového mäsa
        • 1 menšiu cibuľu
        • 1 strúčik cesnaku
        • 1 rožok
        • mlieko alebo voda
        • 1 vajce
        • strúhanku
        • soľ, mleté čierne korenie, majorán
        • masť

        POSTUP:

        1. Urobte fašírky: Cibuľu ošúpte a nesekajte nadrobno. Rovnako pripravte aj cesnak. Rožok namočte do mlieka alebo vody.
        2. Do misy dajte mäso, cibuľu, cesnak, vajce, vyžmýkaný rožok, premiešajte a dochuťte soľou, korením a majoránom. Podľa potreby pridajte strúhanku. Zo zmesi vytvarujte malé fašírky a obaľte ich v strúhanke. V hlbšej panvici rozhorúčte dostatočné množstvo masti a fašírky v nej vyprážajte z oboch strán do zlatista.
        3. Zatiaľ pripravte omáčku: Z oleja a múky urobte svetlú zápražku, zalejte ju mliekom a varte, kým nezíska správnu konzistenciu. Dochuťte cukrom, soľou, octom a vmiešajte nasekaný kôpor. Podávajte s fašírkami.

        Viac receptov po babičke je na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Jemný BROSKYŇOVÝ CHEESECAKE, takto chutí naozajstné leto - TEASER

           Pirohy s malinami a so strúhankou

          4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

          Potrebujete:

          • 400 g hrubej múky
          • 1 vajce
          • vodu
          • 500 g malín
          • krupicový cukor
          • 200 g strúhanky
          • práškový cukor
          • soľ
          • maslo

          POSTUP:

          1. Do preosiatej múky pridajte vajce, soľ, vodu a vypracujte tuhšie cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na hrúbku 2 mm. Pohárom vykrojte kolieska a do stredu každého položte asi 2 maliny, posypte trochou krupicového cukru, polovičku cesta preložte a okraje spojte pomocou vidličky, aby vám vznikli pirohy. Vhoďte do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a varte, kým všetky nevyplávajú na povrch. Vyberte.
          2. Na panvici rozpustite maslo, pridajte strúhanku a krátko opekajte dozlatista. Pridajte pirohy a opatrne premiešajte, aby sa pirohy v strúhanke obalili. Posypte práškovým cukrom.
          3. Zvyšok malín dajte do malého hrnca, pridajte asi 50 g práškového cukru a varte, kým nezískate hustejšiu omáčku. Podávajte s pirohmi.

          Viac receptov po babičke je na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Spravte si domáci PÚPAVOVÝ SIRUP: Príjemne vás osvieži TEASER

             Lečo z rúry

            4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

            Potrebujete:

            • 1 cibuľu
            • 1 klobásu
            • 1 žltú papriku
            • 1 červenú papriku
            • 2 biele papriky
            • 3 veľké paradajky
            • 4 vajcia
            • soľ, mleté čierne korenie
            • masť

            POSTUP:

            1. Na väčšej panvici rozhorúčte masť. Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Pridajte do masti a opekajte dosklovita. Klobásu nakrájajte na kolieska a pridajte k cibuli. Krátko opekajte.
            2. Papriku a rajčiny očistite. Papriku nakrájajte na rezance a paradajky na kocky. Pridajte ku klobáse. Osoľte, okoreňte a duste asi 10 minút. Podľa potreby podlievajte vodou.
            3. Pripravte zapekacie misky. Do každej naneste časť leča, v strede spravte jamku a rozklepnite do nej vajce. Dajte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte, kým bielky nezbelejú. Posypte korením a podávajte.

            Ďalšie chutné recepty z Dobrého jedla: