Cesnačka so syrom a žĺtkom
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 1,5 l slepačieho vývaru
- 1 cesnak
- 1 bagetu (1 krajec chleba)
- 100 g eidamu (strúhaného)
- 4 žĺtky
- soľ
- petržlenovú vňať
POSTUP:
- Slepačí vývar priveďte do varu. Cesnak ošúpte a strúčiky pretlačte. Vmiešajte do vývaru. Varte asi 5 minút, podľa potreby dochuťte.
- Bagetu alebo chlieb nakrájajte na malé kocky a nasucho ich opečte na panvici dozlatista.
- Do tanierov nasypte nastrúhaný syr, opražené kocky pečiva, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a do stredu každého taniera vyklepnite žĺtok. Zalejte vriacou cesnačkou a ihneď podávajte.
Viac receptov po babičke je na ďalšej strane >>>