Krupicový nákyp so slivkami
3 porcie
Potrebujete:
- 500 ml mlieka
- 100 g detskej krupice
- 2 lyžice masla
- 3 vajcia
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 120 g krupicového cukru
- 150 g jemného tvarohu
- nastrúhaná citrónová kôra a šťava z citróna
- zaváraných alebo čertvých sliviek, ringlot (môžu byť aj čerešne)
- práškový cukor na posypanie a ríbezľový džem na pokvapkanie
POSTUP:
- Z mlieka, žĺtkov a z detskej krupice uvarte kašu a nechajte ju vychladnúť. Z bielkov a krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh. Pridajte ho do kaše. Vmiešajte vanilínový cukor, rozpustené maslo, citrónovú šťavu, tvaroh a nastrúhanú citrónovú kôru.
- Do vymastenej, múkou vyspanej zapekacej misy dajte polovicu ochutenej kaše. Uložte polovicu scedených rozpolených slivie alebo čerešní a potrite ich zvyšnou kašou.
- Uložte zvyšné ovocie a nákyp vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Po zapečení pokvapkajte ríbezľovým džemom a posypte práškovým cukrom.
NA ĎALŠEJ STRANE VARIÁCIA NA KRUPICOVÝ NÁKYP >>>