objednať časopis
všetky kategórie

Ryžový, rezancový, croissantový, krupicový, krúpkový, tvarohový... Nákypy od výmyslu sveta! Pred tým dobrá krémová polievočka a dezert tento raz môžete po obede vynechať!

Krupicový nákyp so slivkami

3 porcie

Potrebujete:

  • 500 ml mlieka
  • 100 g detskej krupice
  • 2 lyžice masla
  • 3 vajcia
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 120 g krupicového cukru
  • 150 g jemného tvarohu
  • nastrúhaná citrónová kôra a šťava z citróna
  • zaváraných alebo čertvých sliviek, ringlot (môžu byť aj čerešne)
  • práškový cukor na posypanie a ríbezľový džem na pokvapkanie

POSTUP:

  1. Z mlieka, žĺtkov a z detskej krupice uvarte kašu a nechajte ju vychladnúť. Z bielkov a krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh. Pridajte ho do kaše. Vmiešajte vanilínový cukor, rozpustené maslo, citrónovú šťavu, tvaroh a nastrúhanú citrónovú kôru.
  2. Do vymastenej, múkou vyspanej zapekacej misy dajte polovicu ochutenej kaše. Uložte polovicu scedených rozpolených slivie alebo čerešní a potrite ich zvyšnou kašou. 
  3. Uložte zvyšné ovocie a nákyp vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Po zapečení pokvapkajte ríbezľovým džemom a posypte práškovým cukrom.                                                                                                     

 NA ĎALŠEJ STRANE VARIÁCIA NA KRUPICOVÝ NÁKYP >>>