Postup

 krok

Vo väčšom hrnci na rozohriatej masti opečte nadrobno pokrájanú cibuľu. Keď mierne zhnedne, poprášte ju múkou, stíšte oheň a miešajte. Prisypte mletú papriku, premiešajte a hneď zalejte trochou studenej vody. Zápražku dobre premiešajte a vlejte teplý vývar.

 krok

Pridajte ošúpaný celý cesnak, opláchnuté huby, bobkový list a vetvičku tymianu. Zemiaky očistite, pokrájajte na kocky a po 10 minútach varenia vložte do polievky spolu s oboma druhmi fazule. Keď zemiaky zmäknú, polievku odstavte z ohňa.

 krok

V slanej vode uvarte rezance a na panvici na sucho opečte plátky slaniny. Rezance vmiešajte do polievky a každú porciu ozdobte plátkom chrumkavej slaniny a posypte tymianom.