
Víkendová hustá FAZUĽOVÁ POLIEVKA: S rezancami a chrumkavou slaninkou pre labužníkov
Víkendová hustá FAZUĽOVÁ POLIEVKA: S rezancami a chrumkavou slaninkou pre labužníkov
Extra hustá polievka vás zasýti tak, že na hlavné jedlo ani nepomyslíte!
- 55 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 gmiešanej bielej a hnedej sterilizovanej fazule
- 1-2 lyžicebravčovej masti
- 1 kshladká múka na zahustenie
- 1 kscibuľa
- 2 lyžicesladkej mletej červenej papriky
- 1,5 lteplého mäsového vývaru
- 1 ksza hrsť húb (napríklad uchovec bazový, takzvané judášovo ucho)
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- 2 ksbobkové listy
- 1 ksvetvička tymianu + na ozdobenie
- 5 zrniečokcelého čierneho korenia
- 4 ksväčšie zemiaky
- 1 ksza dve hrste širokých rezancov (ideálne domácich)
- 100 gplátkov anglickej slaniny
- 1 kssoľ
Postup
krok
Vo väčšom hrnci na rozohriatej masti opečte nadrobno pokrájanú cibuľu. Keď mierne zhnedne, poprášte ju múkou, stíšte oheň a miešajte. Prisypte mletú papriku, premiešajte a hneď zalejte trochou studenej vody. Zápražku dobre premiešajte a vlejte teplý vývar.
krok
Pridajte ošúpaný celý cesnak, opláchnuté huby, bobkový list a vetvičku tymianu. Zemiaky očistite, pokrájajte na kocky a po 10 minútach varenia vložte do polievky spolu s oboma druhmi fazule. Keď zemiaky zmäknú, polievku odstavte z ohňa.
krok
V slanej vode uvarte rezance a na panvici na sucho opečte plátky slaniny. Rezance vmiešajte do polievky a každú porciu ozdobte plátkom chrumkavej slaniny a posypte tymianom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
