Fantastické PEČENÉ ZEMIAKY v bylinkovej omáčke: Blesková MŇAMKA, super RECEPT!
16. 5. 2024, 6:04 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Reklama
Šalvia dodá týmto lahodným zemiakom fantastickú chuť. Pred podávaním ju však vyberte – jedlo bude efektnejšie.
Zdroj: Gurmet/ Šárka Babická
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
44 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chutné ŠALÁTY zo známych bistier: Zasýtia vás ako hlavný chod!Zdroj: NMH
Anketa
Vyskúšate tento nový recept?
- Áno80%
- Nie0%
- Je super, určite ho vyskúšam!20%
Hlasovanie bolo ukončené
Milujeme bylinky! V jedle nahrádzajú soľ. Vďaka voňavému zelenému jej použijete menej aj v týchto voňavých zemiakoch, ktoré si odteraz budete pripravovať veľmi často. Podľa receptu od našich kolegov z magazínu Gurmet sú rýchlo hotové a chutia jedna báseň! Nech sa vám doma vydaria.
Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Pečené zemiaky v bylinkovej omáčke si budete robiť často!
Pečené zemiaky v syrovo-bylinkovej omáčke
4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 600 g zemiakov
- 3 viazaničky šalvie
- 3 viazaničky tymianu
- 2 viazaničky rozmarínu
- 3 strúčiky cesnaku
- 300 ml smotany na šľahanie
- 300 ml mlieka
- 75 g parmezánu
- 100 g syra gruyere
- maslo";i:10;s:13:"soľ, korenie

Video Player is loading.
Obyčajný BIELY JOGURT? Ale kdeže, toto sa stane, keď ho budete jesť denne!Zdroj: NMH
POSTUP:
- Zemiaky dobre vydrhnite a v šupe rozkrájajte na tenké plátky tak, aby držali tvar. Medzi plátky sem-tam vložte lístok šalvie.
- Zvyšné bylinky a cesnak nasekajte nadrobno a dajte do misky. Pridajte smotanu, mlieko, nastrúhaný parmezán a 75 g nastrúhaného syra gruyere.
- Pekáč vymažte maslom a poukladajte doň zemiaky. Zalejte ich bylinkovo-syrovou zmesou – asi do polovice. Posypte zvyšným syrom a zakryte alobalom. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút. Potom odstráňte alobal a dopekajte 15-20 minút. A môžete podávať. Dobrú chuť!