Reklama

Fantastické PEČENÉ ZEMIAKY v bylinkovej omáčke: Blesková MŇAMKA, super RECEPT!

Pečené zemiaky s bylinkovou omáčkou chutia ako sen!

Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Šalvia dodá týmto lahodným zemiakom fantastickú chuť. Pred podávaním ju však vyberte – jedlo bude efektnejšie.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chutné ŠALÁTY zo známych bistier: Zasýtia vás ako hlavný chod!
    Zdroj: NMH
    Anketa

    Vyskúšate tento nový recept?

    • Áno80%
    • Nie0%
    • Je super, určite ho vyskúšam!20%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Milujeme bylinky! V jedle nahrádzajú soľ. Vďaka voňavému zelenému jej použijete menej aj v týchto voňavých zemiakoch, ktoré si odteraz budete pripravovať veľmi často. Podľa receptu od našich kolegov z magazínu Gurmet sú rýchlo hotové a chutia jedna báseň! Nech sa vám doma vydaria.

    Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet

    Pečené zemiaky v bylinkovej omáčke si budete robiť často!

    Pečené zemiaky v syrovo-bylinkovej omáčke

    4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
    Potrebujete:

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Obyčajný BIELY JOGURT? Ale kdeže, toto sa stane, keď ho budete jesť denne!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Zemiaky dobre vydrhnite a v šupe rozkrájajte na tenké plátky tak, aby držali tvar. Medzi plátky sem-tam vložte lístok šalvie.
      2. Zvyšné bylinky a cesnak nasekajte nadrobno a dajte do misky. Pridajte smotanu, mlieko, nastrúhaný parmezán a 75 g nastrúhaného syra gruyere.
      3. Pekáč vymažte maslom a poukladajte doň zemiaky. Zalejte ich bylinkovo-syrovou zmesou – asi do polovice. Posypte zvyšným syrom a zakryte alobalom. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút. Potom odstráňte alobal a dopekajte 15-20 minút. A môžete podávať. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.