HODNOTILI
Ľuboš Mego
Dobrú smotanu na šľahanie možno v kuchyni iba ťažko nahradiť alternatívou. Jedlám a nápojom dodáva chýbajúci tuk, zaobľuje hranaté chute a zjemňuje tie výrazné. Považujem ju za občasný luxus, a preto s ňou v kuchyni príliš nemrhám. Pri každom použití však stojí za to!
Veronika Kollárová
Kvalitnú smotanu používam veľmi rada pre jej príjemne krémovú konzistenciu a chuť, ktorá spolu s vanilkou alebo karamelom vyčarí z jednoduchého dezertu skvelú dobrotu. Pri varení je výborná na zjemnenie polievok, omáčok. Ak ju napríklad pridáte do zemiakovej kaše, získate oveľa plnšiu a delikátnejšiu chuť.
SABI 200 g/1,39 eura VÍŤAZ TESTU
Výrobca: Slovensko
Zloženie: smotana, tuk najmenej 33 percent
Celkový dojem: Príjemne aromatická a chuťovo výraznejšia „plnotučná“ šľahačka, s jasným a zreteľným chuťovým podielom žltkastého tuku so smotanovou arómou. Tuk zanecháva dobrý pocit na jazyku a vhodne dopĺňa príjemnú mliečnu chuť zvyšku. Dobre a rýchlo sa šľahá, ľahká a vzdušná pena zostáva pevná a stabilná aj po dlhšom pôsobení pri izbovej teplote. Výrobca ju odporúča šľahať pri teplote 4 °C.