Smotana na šľahanie

shutterstock

Testujeme SMOTANU na šľahanie: Krásne nadýchanú!

Úžasnú penu do kávy či koláča získate vďaka jej správnemu vychladeniu a najmä dostatočnému obsahu tuku. My sme vyskúšali 33-percentné smotany a vydarili sa (takmer) na 100 percent!

HODNOTILI

Ľuboš Mego

Dobrú smotanu na šľahanie možno v kuchyni iba ťažko nahradiť alternatívou. Jedlám a nápojom dodáva chýbajúci tuk, zaobľuje hranaté chute a zjemňuje tie výrazné. Považujem ju za občasný luxus, a preto s ňou v kuchyni príliš nemrhám. Pri každom použití však stojí za to!

Veronika Kollárová

Kvalitnú smotanu používam veľmi rada pre jej príjemne krémovú konzistenciu a chuť, ktorá spolu s vanilkou alebo karamelom vyčarí z jednoduchého dezertu skvelú dobrotu. Pri varení je výborná na zjemnenie polievok, omáčok. Ak ju napríklad pridáte do zemiakovej kaše, získate oveľa plnšiu a delikátnejšiu chuť.

SABI 200 g/1,39 eura VÍŤAZ TESTU

Sabi
Sabi
Zdroj: Laura Witteková

Výrobca: Slovensko

Zloženie: smotana, tuk najmenej 33 percent

Celkový dojem: Príjemne aromatická a chuťovo výraznejšia „plnotučná“ šľahačka, s jasným a zreteľným chuťovým podielom žltkastého tuku so smotanovou arómou. Tuk zanecháva dobrý pocit na jazyku a vhodne dopĺňa príjemnú mliečnu chuť zvyšku. Dobre a rýchlo sa šľahá, ľahká a vzdušná pena zostáva pevná a stabilná aj po dlhšom pôsobení pri izbovej teplote. Výrobca ju odporúča šľahať pri teplote 4 °C.