objednať časopis
všetky kategórie

Chrumkajú a vďaka cesnakovému oleju aj chutia rovnako. Božsky. Kombinácia s bryndzou a cviklou vás dostane!

Talentovaný šéfkuchár Peter Slačka donedávna šéfoval kuchyni oceňovaného bistra Baroza v Petržalke. Po stáži v michelinskej reštaurácii Belcanto v Portugalsku otvoril minulý rok moderný pub Liquid Factory v centre Bratislavy. Momentálne ho zamestnáva rekonštrukcia a znovuotvorenie reštaurácie Savoy v bratislavskom hoteli Carlton. Máme sa na čo tešiť!

Dobrému jedlu prezradil, že miluje vajcia, medvedí cesnak, dobrú jahňacinu, bryndzu a ďalšie dary slovenskej jari. Prvá surovina v jeho kuchyni je však vízia. Sníva o dobrom jedle, ktoré vyzerá inak. Ako aj tieto jeho LANGOŠE, ktoré volá posúchy. Musíte si ich upiecť, my sme ich po fotení zhltli!

Langoš s bryndzou a cviklou

Peter hovorí langošom aj posúchy. Určite si ich upečte.
Peter hovorí langošom aj posúchy. Určite si ich upečte.
Zdroj: Matej Kalina

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

Na langoše:

  • 25 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 80 g vody (plus na kvások)
  • 150 g špaldovej múky
  • 50 g ražnej múky
  • 30 g pšeničnej múky
  • 1 lyžička soli
  • 100 g kefíru
  • 1 lyžica cesnakového oleja
  • 1 lyžica melasy (medu)
  • 65 g bryndze
  • olej na praženie

Na prílohu:

  • 200 g pečenej cvikly (v rúre asi40 minút)
  • 50 g nakladanej cvikly
  • 200 g bryndze
  • 50 g kyslej smotany
  • 10 g čerstvého chrenu
  • čerstvý kôpor
Svadobná torta, ktorá vyráža dych.
Čítajte viac
To JE NÁDHERA! Nebudete vedieť, či sa vám páči viac CUKRÁR alebo jeho SVADOBNÉ TORTY

POSTUP:

  1. Upečte langoše: Najprv pripravte kvások. Droždie rozmrvte do vlažnej vody, pridajte cukor a nechajte vzísť kvások. V mise zmiešajte suché suroviny, potom pridajte kvások a zvyšné suroviny. Mieste dohladka asi 10 minút. Cesto nechajte hodinu kysnúť. Potom z neho tvarujte menšie bochníky (50 g). Vysmažte ich v rozpálenom oleji dohneda.
  2. Sto gramov upečenej cvikly nakrájajte na jemné plátky, zvyšok rozmixujte na hladké pyré.
  3. Langoše rozdeľte na taniere. Na každý dajte trochu smotany, cviklového pyré, bryndze a navrch pekne zatočte plátky upečenej cvikly. Nakoniec ozdobte kôprom a nastrúhaným čerstvým chrenom. Dobrú chuť!

Fotky z prípravy langošov sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Kategórie