Recept na VEGÁNSKU BRYNDZU: Od známej blogerky Barbory je DOKONALÝ!
9. 5. 2023, 12:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: archív Dobré jedlo
Foodblogerku a spoluzakladateľku jedného z prvých foodblogov na Slovensku vôbec, volal sa bite me, posledné roky evidujeme ako ReBarboru. Jej zdravý vegánsky blog patrí medzi najnavštevovanejšie, najfarebnejšie, najzeleninovejšie, nielen na jar!
Zdroj: archív
Zdroj: Archív B.K.
Zdroj: archív Dobré jedlo
Galéria k článku

Zdroj: NMH
"A teraz, keď vonku začína byť voňavo, pestro, zbožňujem tvoriť ešte viac. Varenie beriem ako meditáciu, sústredím sa na každý jeden krok. Takto je aj zdĺhavejšie obaľovanie karfiolu výnimočným zážitkom,“ usmieva sa šikovná sympoška Barbora Kyšková, ktorá okrem vegánskej kuchyne zbožňuje dobrú hudbu a svojho manžela. Páči sa, tu jej SUPER RECEPT na VEGÁNSKU BRYNDZU.
Vegánska bryndza
Zdroj: Shutterstock
Vegánska bryndza poteší všetkých, ktorí nemôžu alebo nechcú jesť mliečne výrobky.
ZA MISKU, PRÍPRAVA 5 MINÚT
Potrebujete:
- 3 biele tofu (á 180 g)
- 250 ml kyslomliečneho vegánskeho nápoja (rastlinného mlieka)
- 2 lyžice lahôdkového droždia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica jablčného octu
POSTUP:
- Urobte moju vegánsku bryndzu: Len dobre vymixujte všetky suroviny. Ak máte radi príchuť údenej bryndze, nahraďte jedno biele tofu údeným.
- Potom ňou naplňte placky alebo palacinky a poskladajte zdravú tortu!
Čítajte viac z Dobrého jedla: