PAVLOVOVA S MALINAMI A GRANÁTOVÝM JABLKOM
Zdroj: Laura Witteková/Dobré jedlo
1 KUS, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT
Potrebujete:
- 4 bielky
- 200 g práškového cukru
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 1 lyžička octu
Na dekoráciu:
- 250 ml smotany na šľahanie
- štvrť lyžičky mletej vanilky
- kôra z citróna
- maliny a granátové jablko
Postup:
- Rúru dajte vyhriať na 120 °C. Plech vyložte papierom na pečenie.
- Bielky jemne našľahajte, aby sa vytvorila pena a po tom po lyžiciach pridávajte cukor. Vyšľahajte do tuha. Nakoniec zašľahajte škrob aj ocot.
- Na papier na pečenie v plechu rozotrite do kruhu bielkovú hmotu, aby ste navrchu vytvorili pekné vlnky. Dajte piecť približne na 50 minút a nechajte úplne vychladnúť.
- Smotanu, vanilku a citrónovú kôru dajte do misy a vyšľahajte.
- Korpus preložte na pekný podnos, rozotrite naň ochutenú šľahačku a ozdobte ovocím. Môžete podávať.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>