objednať časopis
všetky kategórie

Deň matiek je za rohom, tak potešte tú svoju sladučkými pusinkami nielen na líčko, ale aj v podobe fantastických dezertov. S našimi receptami hravo zvládnete upiecť aj božské makrónky, lahodnú pavlovku, sviežu roládu a mnoho ďalšieho.

 PAVLOVOVA S MALINAMI A GRANÁTOVÝM JABLKOM

PAVLOVOVA S MALINAMI A GRANÁTOVÝM JABLKOM
Zdroj: Laura Witteková/Dobré jedlo

1 KUS, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 bielky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1 lyžička octu

Na dekoráciu:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • štvrť lyžičky mletej vanilky
  • kôra z citróna
  • maliny a granátové jablko

Postup:

  1. Rúru dajte vyhriať na 120 °C. Plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Bielky jemne našľahajte, aby sa vytvorila pena a po tom po lyžiciach pridávajte cukor. Vyšľahajte do tuha. Nakoniec zašľahajte škrob aj ocot.
  3. Na papier na pečenie v plechu rozotrite do kruhu bielkovú hmotu, aby ste navrchu vytvorili pekné vlnky. Dajte piecť približne na 50 minút a nechajte úplne vychladnúť.
  4. Smotanu, vanilku a citrónovú kôru dajte do misy a vyšľahajte.
  5. Korpus preložte na pekný podnos, rozotrite naň ochutenú šľahačku a ozdobte ovocím. Môžete podávať.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>

Kategórie