Domáca raw nutela je perfektná náhrada sladkého pokušenia z obchodu, čo poviete? Nátierka chutí fantasticky s banánmi alebo na chlebe, prípadne s piškótami. Želáme vám k nej aj s Katkou, vernou čitateľkou Dobrého jedla, dobrú chuť!
Domáca nutela
Domáca nutela podľa Katky chutí báječne.
Zdroj: Petra Bošanská
1 VAČŠÍ POHÁR, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g lieskových orechov
- 3 lyžice medu
- 6 lyžíc agávového sirupu (alebo použite viac medu)
- 100 g kakaovej hmoty/masla
- 100 g kokosového oleja
- 3 lyžice kakaového prášku
- pol šálky vody
POSTUP:
- Orechy na noc namočte do vody.
- Kakaovú hmotu a kokosový olej roztopte na veľmi miernom ohni na tekutú zmes.
- Nakoniec všetky ingrediencie aj so scedenými orechmi mixujte, kým z nich nevznikne hladká hmota. Dobrú chuť!