TVAROHOVO-MARHUĽOVÝ MREŽOVNÍK
Zdroj: Dobré jedlo/archív
12 porcií, 40 minút
Potrebujete:
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžičku kypriaceho prášku
- 70 g práškového cukru
- 2 lyžice vanilkového cukru
- štipku soli
- 1 vajce
- 150 g studeného masla
Na plnku:
- 250 g marhúľ
- 250 g tvarohu
- citrónovú kôru
- 80 g kryštálového cukru
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice škrobovej múčky
- 70 ml smotany na šľahanie
- 1 vajce
- 1 lyžicu strúhanky
POSTUP
- Múku zmiešajte s kypriacim práškom. Pridajte vajce, práškový cukor, vanilkový cukor, soľ, maslo nakrájané na kocky a vypracujeme hladké cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na hodinu do chladu.
- Tvaroh vymiešajte s citrónovou kôrou, cukrom, múkou, škrobovou múčkou, smotanou a vajcom na hladký krém.
- Dve tretiny cesta natlačte na dno formy a urobte aj vyššie okraje. Cesto posypte strúhankou a nalejte plnku. Marhule umyte, nakrájajte na polovice a zatlačte do plnky reznou stranou nadol.
- Zvyšok cesta rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na 1,5 cm široké pásiky. Poukladajte ich na vrch koláča ako mriežku. Pečte pri teplote 190 °C asi 35 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom a škoricou.
Buchty na pare s makom alebo orechmi sme milovali. Recept je TU >>>