objednať časopis
všetky kategórie

Boli to skvelé dni prázdnin, keď stará mama urobila niektorý z týchto receptov.

TVAROHOVO-MARHUĽOVÝ MREŽOVNÍK

Tvarohový mrežovník.
Zdroj: Dobré jedlo/archív

12 porcií, 40 minút

Potrebujete:

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 70 g práškového cukru
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • štipku soli
  • 1 vajce
  • 150 g studeného masla

Na plnku:

  • 250 g marhúľ
  • 250 g tvarohu
  • citrónovú kôru
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice škrobovej múčky
  • 70 ml smotany na šľahanie
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu strúhanky 
Marhuľový koláč s posýpkou máte raz-dva!
Čítajte viac
Marhuľová RÝCHLOVKA: Máme RECEPT na vynikajúci KOLÁČ S POSÝPKOU bez kysnutia

POSTUP

  1. Múku zmiešajte s kypriacim práškom. Pridajte vajce, práškový cukor, vanilkový cukor, soľ, maslo nakrájané na kocky a vypracujeme hladké cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na hodinu do chladu.
  2. Tvaroh vymiešajte s citrónovou kôrou, cukrom, múkou, škrobovou múčkou, smotanou a vajcom na hladký krém.
  3. Dve tretiny cesta natlačte na dno formy a urobte aj vyššie okraje. Cesto posypte strúhankou a nalejte plnku. Marhule umyte, nakrájajte na polovice a zatlačte do plnky reznou stranou nadol.
  4. Zvyšok cesta rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na 1,5 cm široké pásiky. Poukladajte ich na vrch koláča ako mriežku. Pečte pri teplote 190 °C asi 35 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom a škoricou.  

Buchty na pare s makom alebo orechmi sme milovali. Recept je TU >>>

Kategórie