Reklama

PAVLOVOVEJ ROLÁDA šťavnatá ako nikdy: PETRA TÓTHOVÁ sa zasa blysla!

Roláda Petry Tóthovej

Zdroj: archív Petry Tóthovej

Reklama

Nakrúcanie 3. série šou Pečie celé Slovensko nedávno skončilo a Petra ako jedna z porotkýň má konečne čas upiecť aj niečo doma. S jej dovolením sme si od nej "ukradli" recept na túto snehovo-malinovú roládu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Michaela Čobejová: Pripravila nám bryndzové pirohy!

    Pavlovka v tvare torty nie je Petrina favoritka, ale táto jemne chrumkavá a zvnútra úžasne mäkučká bezlepková roláda je pre ňu iná káva! Sladkú chuť cesta vyváži aromatická kyslosť lyofilizovaných malín a plnka z kyslej a šľahačkovej smotany. Veď vyskúšajte!

    Malinová Pavlovovej roláda

    8 porcií, príprava 25 minút, pečenie 13 minút

    • 5-6 bielok z vajec veľkosti M
    • 1 lyžička vínneho kameňa (dá sa nahradiť octom)
    • pol lyžičky soli
    • 300 g krupicového cukru
    • 20 - 30 g mletých lyofilizovaných malín 
    • 200 + 200 ml šľahačkovej smotany 40%-nej
    • 180 ml kyslej smotany
    • 30 - 50 g práškového cukru (podľa chuti)
    • vanilka na ochutenie
    • ovocie do plnky

    POSTUP:

    1. Dobre vyšľahajte bielky spolu s vínnym kameňom a soľou . Postupne zašľahávajte krupicový cukor do pevných špičiek.
    2. Primiešajte maliny, rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 8 minút pri 200 °C. Potom dopekajte ešte 5 minút pri 160 °C na režime klasického ohrevu. Čas záleží od veľkosti a hrúbky hmoty.
    3. Upečený plát nechajte vychladnúť a za ten čas vyšľahajte 150 ml kyslej smotany a 200 ml šľahačky s práškovým cukrom a vanilkou do tuha.
    4. Vychladnutý plát posypte práškovým cukrom, prekryte papierom na pečenie, plech otočte a pôvodný papier opatrne odlepte.
    5. Plát potrite vyšľahanou ochutenou smotanou a v strede posypte ľubovoľným nakrájaným sezónnym nakrájaným ovocím (napríklad jahodami). Zarolujte a nechajte aspoň hodinu v chladničke stuhnúť.
    6. Vyšľahajte obe zvyšné smotany s trochou cukru a vanilky. Šľahačkovou hmotou a ovocím ozdobte roládu podľa vkusu.

    Ak radi pečiete, ponúkame aj tieto recepty: