PAVLOVOVEJ ROLÁDA šťavnatá ako nikdy: PETRA TÓTHOVÁ sa zasa blysla!
10. 7. 2023, 18:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: archív Petry Tóthovej
Nakrúcanie 3. série šou Pečie celé Slovensko nedávno skončilo a Petra ako jedna z porotkýň má konečne čas upiecť aj niečo doma. S jej dovolením sme si od nej "ukradli" recept na túto snehovo-malinovú roládu.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CtKBK43qo9K/
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Pavlovka v tvare torty nie je Petrina favoritka, ale táto jemne chrumkavá a zvnútra úžasne mäkučká bezlepková roláda je pre ňu iná káva! Sladkú chuť cesta vyváži aromatická kyslosť lyofilizovaných malín a plnka z kyslej a šľahačkovej smotany. Veď vyskúšajte!
Malinová Pavlovovej roláda
8 porcií, príprava 25 minút, pečenie 13 minút
- 5-6 bielok z vajec veľkosti M
- 1 lyžička vínneho kameňa (dá sa nahradiť octom)
- pol lyžičky soli
- 300 g krupicového cukru
- 20 - 30 g mletých lyofilizovaných malín
- 200 + 200 ml šľahačkovej smotany 40%-nej
- 180 ml kyslej smotany
- 30 - 50 g práškového cukru (podľa chuti)
- vanilka na ochutenie
- ovocie do plnky
POSTUP:
- Dobre vyšľahajte bielky spolu s vínnym kameňom a soľou . Postupne zašľahávajte krupicový cukor do pevných špičiek.
- Primiešajte maliny, rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 8 minút pri 200 °C. Potom dopekajte ešte 5 minút pri 160 °C na režime klasického ohrevu. Čas záleží od veľkosti a hrúbky hmoty.
- Upečený plát nechajte vychladnúť a za ten čas vyšľahajte 150 ml kyslej smotany a 200 ml šľahačky s práškovým cukrom a vanilkou do tuha.
- Vychladnutý plát posypte práškovým cukrom, prekryte papierom na pečenie, plech otočte a pôvodný papier opatrne odlepte.
- Plát potrite vyšľahanou ochutenou smotanou a v strede posypte ľubovoľným nakrájaným sezónnym nakrájaným ovocím (napríklad jahodami). Zarolujte a nechajte aspoň hodinu v chladničke stuhnúť.
- Vyšľahajte obe zvyšné smotany s trochou cukru a vanilky. Šľahačkovou hmotou a ovocím ozdobte roládu podľa vkusu.
Ak radi pečiete, ponúkame aj tieto recepty: