objednať časopis
všetky kategórie

Hrá farbami i chuťami, naplniť sa dá takmer všetkým: mletým mäsom, ryžou, kuskusom quinoou, syrom, zeleninou, bylinkami i strukovinami. Je len na vás, čím vás špajza osloví...

Farebná zapekaná paprika s quinoou a syrom

4 porcie, príprava 25 minút, pečenie 35 minút

Plnená farebná paprika.
Plnená farebná paprika.
Zdroj: Shutterstock

POTREBUJETE:

  • 4 väčšie farebné papriky
  • 4 lyžice quinoy
  • 2 lyžice pikantného ajvaru
  • 2 väčšie paradajky
  • 2 jarné cibuľky
  • olej
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Papriky odrežte zvrchu a vyberte jadrovníky. Quinou dajte variť s trochou soli na 15 minút. Keď trocha vychladne, zmiešajte ju s ajvarom, nakrájanou cibuľou a paradajkami.
  2. Syr rozmrvte a pridajte ku quinoovej zmesi. Zľahka primiešajte nasekanú vňať a podľa potreby osoľte a okoreňte.
  3. Zmesou naplňte papriky, prikrytie ich odrezanými vrškami, v zapekacej miske pokvapkajte olejom a podlejte trochou vody. Pri 180 °C zapekajte asi 35 minút. Podávajte ako predjedlo, alebo so zemiakovým pyré.

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>

Kategórie