Farebná zapekaná paprika s quinoou a syrom
4 porcie, príprava 25 minút, pečenie 35 minút
Plnená farebná paprika.
Zdroj: Shutterstock
POTREBUJETE:
- 4 väčšie farebné papriky
- 4 lyžice quinoy
- 2 lyžice pikantného ajvaru
- 2 väčšie paradajky
- 2 jarné cibuľky
- olej
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Papriky odrežte zvrchu a vyberte jadrovníky. Quinou dajte variť s trochou soli na 15 minút. Keď trocha vychladne, zmiešajte ju s ajvarom, nakrájanou cibuľou a paradajkami.
- Syr rozmrvte a pridajte ku quinoovej zmesi. Zľahka primiešajte nasekanú vňať a podľa potreby osoľte a okoreňte.
- Zmesou naplňte papriky, prikrytie ich odrezanými vrškami, v zapekacej miske pokvapkajte olejom a podlejte trochou vody. Pri 180 °C zapekajte asi 35 minút. Podávajte ako predjedlo, alebo so zemiakovým pyré.
Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>